Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ο Σγουρός απειλεί με... παραίτηση



Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός, η παραίτησή του «είναι στα χέρια του πρωθυπουργού».
Ο κ. Σγουρός καλεί «την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων». Ζητά από την κυβέρνηση «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα», «να βγει να αναμετρηθεί μαζί τους και να τα επιλύσει».
Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική. Πρόκειται για τα τεύχη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, που θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η συμφωνία αφορά την επεξεργασία 1,35 εκατ. τόνων απορριμμάτων ετησίως και στον ανάδοχο (ή τους αναδόχους) θα εκχωρηθούν για 27 χρόνια τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των εργοστασίων.
Κατά της προκήρυξης για την κατασκευή των εργοστασίων έχουν μέχρι στιγμής υποβάλλει προσφυγές ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Φυλής Σ. Σάββας και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού. Επίσης, χθες δημοσιοποιήθηκε δριμεία ανοικτή επιστολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία απάντησε ο κ. Σγουρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: