Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ανοίγει ο δρόμος για Ι.Χ με πετρέλαιο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη









Ανοίγει ο δρόμος για Ι.Χ με πετρέλαιο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει θεσπίσει απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων οχημάτων και στο υπουργείο έχουν αποφασίσει να επιτρέψουν και πάλι την κυκλοφορία των οχημάτων τέτοιου τύπου στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Ο Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη Βουλή πριν από ενάμιση μήνα υποστήριξε ότι η πετρελαιοκίνηση έχει δημιουργήσει προσδοκίες τόσο στην αγορά όσο και στους ίδιους τους καταναλωτές, αφού το πετρέλαιο είναι φθηνότερο από τη βενζίνη και έχει περίπου 30% μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση.

Από την άλλη όμως, το πετρέλαιο μπορεί να νοθευτεί με μεγαλύτερη ευκολία, γεγονός που επιβαρύνει την ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και θα δημιουργήσει «πονοκεφάλους» στις ελεγκτικές αρχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», στην περιφέρεια, κυκλοφορούν περίπου 100.000 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παλιάς και νέας τεχνολογίας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: