Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τρίτη ημέρα του Συνεδρίου Στον απόηχο της παραίτησης Λυκούδη η ομιλία Κουβέλη στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ


Στον απόηχο της παραίτησης Λυκούδη η ομιλία Κουβέλη στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Αθήνα
Στην ομιλία του Φώτη Κουβέλη το απόγευμα του Σαββάτου (6 μ.μ.), στον απόηχο της αποχώρησης του Σπύρου Λυκούδη από τη θέση του γραμματέα του κόμματος, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των εργασιών του 2ου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσουν (6:30 μ.μ.) ψηφοφορίες για πολιτικές αποφάσεις.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής και Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, ο Σπύρος Λυκούδης -ο οποίος είχε διαφοροποιηθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα από τις θέσεις του κόμματος- ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του γραμματέα.

Στην ομιλία του, άσκησε εσωκομματική κριτική για την περίοδο της συγκυβέρνησης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την αποχώρηση του κόμματος από την τρικομματική. «Το πρόβλημά μας είναι ότι αντιδρούμε αντί να δρούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σπύρος Λυκούδης άσκησε κριτική στον Φώτη Κουβέλη, ζήτησε διάλογο με τους «58», ενώ παρέθεσε τα «τρία επικίνδυνα λάθη» που, όπως είπε, διέπραξε η ΔΗΜΑΡ.

«Πρώτο λάθος: Οριοθετούμε αμυντικά τη διάκρισή μας από τους άλλους πολιτικούς χώρους. Ετεροκαθοριζόμαστε, κι αυτό μάς επιβάλλει διαχειριστική πολιτική τακτική.

» Δεύτερο λάθος: Πικραμένοι, θυμωμένοι, απογοητευμένοι, εγκαταλείψαμε μέσα σε λίγες ώρες την κυβερνητική ευθύνη.

» Τρίτο λάθος: Σε ένα βιαστικό με προχειρότητες συνέδριο, που όμως εκ των πραγμάτων είναι συνέδριο ταυτότητας και στρατηγικής» είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: