Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ενημέρωσε ΠΓ και προεδρείο της ΚΟ Τσίπρας: Στο τραπέζι και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος


Τσίπρας: Στο τραπέζι και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ενημέρωσε το απόγευμα της Τρίτης την Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία και - όπως μετέδωσε το Mega - τόνισε: «Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων. Στόχος είναι ο έντιμος συμβιβασμός στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση, αλλά τόνισε: «Θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού. Πιστεύω όμως πως δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι από πλευράς Αριστερής Πλατφόρμας εκφράστηκαν επιφυλάξεις κατά πόσο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «έντιμος συμβιβασμός» μια συμφωνία που θα περιέχει σκληρά μέτρα και υπό αυτό το πρίσμα τονίστηκε ότι η επιλογή της ρήξης πρέπει να είναι στο τραπέζι.

Τα μέλη της ΠΓ επισήμαναν την ανάγκη περαιτέρω συζήτησης πάνω σε κείμενα προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά τα μέλη της ΠΓ. Αναγκαστικά η συζήτηση διακόπηκε και θα συνεχιστεί μεθαύριο Πέμπτη, καθώς ο κ. Τσίπρας έπρεπε να αναχωρήσει για την Λευκωσία.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε το πολυνομοσχέδιο, η κατάρτιση του οποίου ολοκληρώνεται εντός της ημέρας και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Νωρίτερα έγινε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: