Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Να μην προχωρήσει στην εκποίηση δημόσιου πλούτου κάλεσε την κυβέρνηση ο Α.Τσίπρας...



«Το δεύτερο έγκλημα μετά το Μνημόνιο»
Να μην προχωρήσει «και μάλιστα ελαφρά τη καρδία» στο δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα, μετά την υπογραφή του Μνημονίου, που είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην απόφαση να «εκποιηθεί» η ΕΒΖ έναντι του «ευτελούς» τιμήματος των 40 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που -όπως είπε- μόνο τα δύο εργοστάσια θυγατρικής της στη Σερβία κοστολογούνται άνω των 150 εκατ. ευρώ.

«Η υπόθεση αυτή δεν αφορά στενά τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, αλλά χιλιάδες αγρότες, παραγωγούς ζαχαρότευτλων, που θα μείνουν φυσικά χωρίς κύκλο εργασιών, κυρίως όμως αφορά το μέλλον και τη δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, κύριος πυλώνας της οποίας πρέπει να είναι η γεωργική, η αγροτική οικονομία», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στο επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων και τόνισε ότι οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη, «ιδιαίτερα σε συνθήκες φαστ- τρακ και πίεσης, αποτέλεσαν πηγές διαφθοράς και μεγάλων σκανδάλων».

«Προειδοποίησε» δε την κυβέρνηση ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί το ίδιο εδώ, την ώρα μάλιστα που η ελληνική οικονομία στενάζει και ασφυκτιά» και σημείωσε ότι «θα διεκδικήσουμε η ελληνική οικονομία να μπορέσει να έχει ελπίδα και προοπτική, να μη σβήσουν με τις επιλογές τους τελείως την ελπίδα, βασιζόμενοι στο τρίπτυχο "διαλύουμε, απαξιώνουμε, ξεπουλάμε" για τον δημόσιο τομέα, που μας οδήγησε και μας οδηγεί στη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Χριστόδουλος Βαρκάκης ανέφερε ότι η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας που κάνουν ως εργαζόμενοι της ΕΒΖ και τόνισε ότι «τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο πρόεδρός του, είναι πλήρως ενημερωμένοι για το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και ήδη το έχουν πολύ ψηλά»...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: