Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Π.Τσακλόγλου νέος πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων

Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )
Αθήνα
Ο Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναλαμβάνει πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Τσακλόγλου ήταν μέχρι τον προηγούμενο Νοέμβριο επικεφαλής της Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.

Ο νέος επικεφαλής του ΣΟΕ έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και M.A. in Economics και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Warwick.

Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ερευνητικός Εταίρος, Institute for the Study of Labor (IZA, Bonn) και μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Warwick, Bristol, Charles (Prague) και στο London School of Economics.

Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων την περίοδο 2002-2004, του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2002-2005) και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (2001-02).

Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά Προγράμματα και δίκτυα και είναι μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής των περιοδικών Review of Income and Wealth και Journal of Economic Inequality.

Η έρευνά του επικεντρώνεται σε ζητήματα Οικονομικής Ανισότητας, Φτώχειας, Κοινωνικού Αποκλεισμού, Οικονομικών Αποδόσεων της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πολιτικής.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: