Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Άρχισε η σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου Οι εκπρόσωποι των «τριών» γράφουν τις προγραμματικές

 

Το κείμενο της συμφωνίας των τριών κομμάτων στο οποίο θα βασιστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης συζητούν αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι της ΝΔ κ. Χρύσανθος ΛΑζαρίδης, του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Σκανδαλίδης και της Δημ. Αρ. κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν εκτεταμένες τηλεφωνικές συζητήσεις των τριών αρχηγών που διαμόρφωσαν το πλαίσιο της συμφωνίας.

Στο κείμενο περιλαμβάνεται η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων μεταξύ των οποίων και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το παραγωγικό κομμάτι της ΔΕΗ και οι συμβάσεις παραχώρησης για λιμάνια και αεροδρόμια. Επίσης το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών, μέτρα για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, κίνητρα για την επιστροφή των καταθέσεων. Το κείμενο θα περιλαμβάνει ακόμη μέτρα κατά της διαφθοράς, πόθεν έσχες για τους πολιτικούς που διετέλεσαν σε υπουργικές θέσεις από το 1974, περιορισμός των προνομίων των βουλευτών, μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Οι τρεις έχουν συμφωνήσει να αρνηθούν απολύσεις στο Δημόσιο και νέες μειώσεις μισθών αλλά δεν θα αγγίξουν το θέμα της επαναφοράς της μετενέργειας. Λεπτές διατυπώσεις θα χρειαστούν στο θέμα της αντιμετώπισης της μετανάστευσης και της εγκληματικότητας όπου έχουν γίνει βήματα προσέγγισης μεταξύ των τριών.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: