Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Σακελλαρίδης: Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί...



...όχι επειδή είναι ένα πείσμα μας. Aπλά επειδή είναι ο πιο άδικος φόρος (BINTEO)...
«Ο ΕΝΦΙΑ δεν θα είναι εδώ, ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί», δηλωσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου (STAR).
«Θα δούμε ξανά τη...
φορολογία των φυσικών προσώπων με τρόπο τέτοιο έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική και πιο δίκαιη για τα φυσικά πρόσωπα. Σε αυτό εντάσσονται όλες οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να κάνει η νέα ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να γίνει πιο δίκαιο το σύστημα. Και εκεί προφανώς μπαίνει το ζήτημα του αφορολόγητου για τα φυσικά πρόσωπα, μπαίνει και το ζήτημα της αντικατάστασης του ΕΝΦΙΑ, με έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να μείνει ο ΕΝΦΙΑ στη ζωή μας. Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, όχι επειδή είναι ένα πείσμα μας, ένα καπρίτσιο της ελληνικής κυβέρνησης, απλά επειδή είναι ο πιο άδικος φόρος, ο οποίος έχει επιβληθεί ποτέ στην ελληνική κοινωνία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Για την επέκταση της δανειακής σύμβασης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε πως «θα πρέπει να περάσει και να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο».

Σε ό,τι αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως «Αν κάποιος, όπως ακούστηκε χθες και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, του θυμίζει το email του κ.Χαρδούβελη, μάλλον ή δεν έχει διαβάσει αυτή τη λίστα ή δεν έχει διαβάσει το email του κ.Χαρδούβελη».

Δείτε τα βίντεο:

«Το μνημόνιο ήταν ένα ασφυκτικό πλαίσιο πολιτικής. Αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Αυτό έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση. Το πλαίσιο του μνημονίουήδη έχει αρχίσει να γίνεται παρελθόν» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Σακελλαρίδης. 

«Αυτό που έχουμε πει ότι θα κάνουμε με το δημόσιο και περιλαμβάνεται στο πλαίσιο αυτής της λίστας μεταρρυθμίσεων, είναι να καταστήσουμε το δημόσιο αποτελεσματικό» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι «σκοπός και πρόθεσή μας είναι να καταβληθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: