Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Το email Χαρδούβελη ήταν ρεσιτάλ υποταγής...



Συνέντευξη Γιάνη Βαρουφάκη, στον Νίκο Χατζηνικολάου (ΗΧΗΤΙΚΟ)...
Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον reafm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο και να μειωθούν συντάξεις και μισθοί. «Η απάντηση είναι...
και στα τρία “όχι”», είπε. 

Ειδικότερα στην ερώτηση αν η επιστολή προς τους δανειστές περιλαμβάνει απολύσεις στο δημόσιο και μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Η απάντηση και στα τρία ερωτήματα είναι “όχι”. Σε καμία των περιπτώσεων. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Το e-mail Χαρδούβελη περιελάμβανε όλα αυτά τα οποία είπατε. Ακόμη και αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Αυτή η ακύρωση των υφεσιακών μέτρων είναι κάτι που πετύχαμε αυτές τις ημέρες μετά από ουσιαστικά αρνησικυρία που ασκήσαμε σε δύο Eurogroup. Στο τρίτο Eurogroup υπήρξε μία συμφωνία ένα, αν θέλετε μορατόριουμ. Η δική τους μεριά δεν θα επιβάλλει αυτά τα μέτρα, το e-mail Χαρδούβελη καταργείται και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απέκλεισε κάθε περίπτωση αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει μέσα στο 2015», χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικά πότε τοποθετείται αυτή η αλλαγή.

Σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ο στόχος του 3% που θα ήταν "καταστροφικός" για την οικονομία δεν συζητείται πλέον. "Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από 1,5%", δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους θα ξεκινήσουν άμεσα.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας μετά την παρέλευση της τετράμηνης παράτασης ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε – και το πετύχαμε ήταν μία μεγάλη επιτυχία- να δημιουργηθεί μία τετράμηνη γέφυρα στη διάρκεια της οποίας πετυχαίνουμε την ακύρωση των υφεσιακών μέτρων και την εκπόνηση ενός δικού μας μεταρρυθμιστικού προγράμματος το οποίο να μπορεί η ελληνική κοινωνία να το σηκώσει. Ετσι ώστε μέσα σε αυτό το 4μηνο να διαπραγματευτούμε ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ υμών και των εταίρων μας».

 Aκούστε ΕΔΩ το Ηχητικό...
πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: