Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Πρωην στελεχος του ΣΔΟΕ: «Ο Παπακωνσταντίνου δεν μπορούσε να γνωρίζει ...




...αν υπήρχαν παράνομα εισοδήματα».
-Τι κατέθεσε η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργου Οικονομικών...
Την άποψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τα εισοδήματα, δηλωθέντα, ή μη, των συγγενικών του προσώπων, εξέφρασε καταθέτοντας ο... 
Παν. Μαντούβαλος, πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Γ. Μπόμπολης (αναπληρωτής πάρεδρος): «Ο κατηγορούμενος κατηγορείται ότι πήρε ένα CD από τη Γαλλία. Τη στιγμή που διέγραψε τα τρία αρχεία, μπορεί να γνώριζε το ποσό που φέρεται ότι δεν δηλώθηκε από τους συγγενείς τους».

Μάρτυρας: «Δεν θα ήταν δυνατόν να το γνωρίζει. Αν δεν είχε συνεννοηθεί με τα ξαδέλφια του, δεν θα μπορούσε να έχει γνώση από τέτοιες λεπτομέρειες».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, στην έκθεση του ΣΔΟΕ δεν ελήφθησαν υπόψη στοιχεία που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι, καθώς κρίθηκε ότι υποβλήθησαν τελευταία στιγμή.

Ο συνήγορος Τ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε στο μάρτυρα, πως αν δεν οριστικοποιηθεί ο φόρος, τότε η ζημιά που φέρεται να έχει επέλθει, είναι στον αέρα.

Ο μάρτυρας απόρησε για το γεγονός ότι δεν έχει προσδιοριστεί το πρόστιμο για τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.

Πρόεδρος: Αν καταλήξουν οι υπηρεσίες ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο, τότε τί συμβαίνει;

Μάρτυρας: Τότε δεν συντρέχει αδίκημα για τα πρόσωπα αυτά.

Τι κατέθεσε η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Παπακωνσταντίνου

Στην κατάθεση της η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Παπακωνσταντίνου περιέγραψε, πως, στις αρχές Οκτωβρίου του 2010 της τηλεφώνησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου και της είπε "ότι περίμενε έναν εμπιστευτικό φάκελο από την πρεσβεία μας στην Γαλλία, και ότι ήθελε να παραδοθεί στα χέρια μου".

Η κυρια Χατζή επεσήμανε οτι ο φάκελος που έφτασε στο υπουργείο εκείνο το βράδυ δεν πρωτοκολλήθηκε. «Είχα εντολή να τον παραδώσω στα χέρια του χωρίς καν να τον ανοίξω» είπε και συμπλήρωσε πως "οταν επέστρεψε ο κ. Παπακωνσταντίνου μου είπε ότι είναι στοιχεία που περιμένω για λογαριασμούς στο εξωτερικό. Δεν μου είπε αν είναι έγγραφα ή CD ή κάτι άλλο".

Αναφερόμενη σε σύσκεψη που έγινε για το θέμα, είπε οτι ο υπουργός ανακοίνωσε σε όλους ότι έλαβε φάκελο από τη Γαλλία που περιείχε στοιχεία καταθετών στην Ελβετία.

Πρόεδρος: Την περαιτέρω τύχη του τη μάθατε; Επειδή ο ίδιος υποστηρίζει ότι έδωσε το φάκελο σε υπάλληλο αλλά δεν ενθυμάται σε ποιόν. Ποιο ήταν το κοντινότερο πρόσωπο γα να το δώσει.

Μάρτυρας: Όχι δεν την ξέρω. Είχε πολλούς κοντινούς συνεργάτες. Είχε πλήθος συνεργατών και υπαλλήλων.

Πρόεδρος: Ήταν σύνηθες να λαμβάνει ο υπουργός έτσι στοιχεία. Συνωμοτικά; Σαν πολιτικό θρίλερ... Ήρθε κάποιος βράδυ να δώσει ένα φάκελο στα χέρια του υπουργού...

Μάρτυρας: Μου ζήτησε ο υπάλληλος να υπογράψω την παραλαβή και κράτησε ο ίδιος την απόδειξη. Αυτή ήταν η πρακτική... 

Πρόεδρος: Τις επόμενες ημέρες ξέρετε αν έδωσε κάπου το περιεχόμενο; Σε άλλο συνεργάτη του;


Μάρτυρας: Αυτό δεν το γνωρίζω. Όλα παραδίδονται στην γραμματεία του υπουργού. Επρόκειτο για εμπιστευτικό φάκελο, που τους άνοιγε ο ίδιος και τους έβγαζε στο χώρο της γραμματείας του που πήγαινε στο πρωτόκολλο.

πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: