Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

«Είμαι αθώος, δε θέλω φωτογραφίες»...


crimenet.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Άρχισε το πρωί, στο Ειδικό Δικαστήριο, η δίκη τού πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα, καθώς φέρεται να διέγραψε, από τη «λίστα Λαγκάρντ», τρία ηλεκτρονικά αρχεία, τα οποία αφορούσαν σε συγγενικά του πρόσωπα.

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι...
κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες», δήλωσε ο πρώην υπουργός, στον πρόεδρο του Δικαστηρίου, Νικόλαο Πάσσο.

Η διαδικασία άρχισε με την κατάθεση τού πρώτου μάρτυρα, από το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μασίνα, διευθυντή του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, που παραδέχθηκε, σε ερωτήσεις του συνηγόρου τού Παπακωνσταντίνου, οτι υπάρχουν νέα στοιχεία και γίνεται επανέλεγχος.

Ο πρόεδρος κ. Πάσσος παρατήρησε στους μάρτυρες Δημήτρη Μασίνα και Παναγιώτη Μαντούβαλο του ΣΔΟΕ ότι ήταν μικρή η προθεσμία που δόθηκε στους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου για να δικαιολογήσουν τα εισοδήματα της λίστας.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, προτάθηκε επιπλέον η κλήτευση του σημερινού υπουργού Επικρατείας κατά της διαφθοράς Παν. Νικολούδη. Μετά από πρόταση της εισαγγελέως, Ξένης Δημητρίου, καλούνται ως μάρτυρες οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης, Ιωάννης Διώτης και Στέλιος Στασινόπουλος.

Ο Τάκης Βασιλακόπουλος, συνήγορος τού Παπακωνσταντίνου, ζήτησε από το Δικαστήριο να τοποθετηθεί οθόνη, για να εμφανισθεί η «λίστα Λαγκάρντ», και ο πρόεδρος επιφυλάχθηκε. Από αύριο η συνεδρίαση τού Δικαστηρίου θα αρχίζει στις 3μμ.

Στο ακροατήριο βρίσκεται και η μητέρα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μπήκε από την είσοδο του γκαράζ διότι δεν ήθελε πλάνα, και μέσα στο δικαστήριο ζήτησε να φύγουν οι φωτογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: