Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Σαμαράς: ΦΠΑ 5%, 9% και 19% και ανώτατος φορολογικός συντελεστής στο 32% για τους πολίτες

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ από το Ζάππειο

 

 
"Πιστεύουμε στην Ελλάδα και στις δυνατότητές και έχουμε σχέδιο, και αυτή είναι η διαφορά μας από τους άλλους" είπε ο κ Σαμαρας ξεκινώντας την ομιλία του στο Ζάππειο.  “Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα για να διασώσουμε την δημοκρατία μας, και όταν λέμε όλα εννούμε όλα και το μοντέλο παραγωγής και το σύστημα διακυβέρνησης” συνε΄χεισε ο κ. Σαμαράς και εξαπάλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στα κόμματα της Αριστεράς και της Δεξιάς

“Μέχρι τώρα ξοδεύαμε δανεικά και χρεώναμε τα παιδιά μας, παράγαμε όλο και λιγότερα και καταναλώναμε όλο και περισσότερα. Αυτό πρέπει να αλλάξει.Η δημοκρατία μας έχει πρόβλημα, τα δικαιώματα των πολλών καταπατώνται απο τα προνόμια των λίγων, οι κομματικοί στρατοί παλεύουν εναντίον του ιδιωτικού τομέα, οι συντεχνίες συντρίβουν εκείνους που προσπαθούν να ζήσουν από την αγορά. Η Ελλάδα έχει πλούτο, ο φυσικός πλούτος, ο ορυκτός τα ενεργειακά αποθέματα, αλλά και το δαιμόνιο του Έλληνα αν τα αξιοποιήσουμε στις διεθνείς αγορές θα έχουμε ανάπτυξη” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προνανήγγειλε ότι την επόμενη Πέμπτη θα παρουσίασει το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης.

Η μεγαλύτερη αποτυχία της μεταπολίτευσης είναι ότι οδήγησε στην χρεοκοπία μία χώρα με τεράστιο πλούτο είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα και στον πλούτο της".

"Από την αρχή τους είπαμε να μηνκάνουν οριζόντιες περικοπές, τους είπαμε να μην κάνουν αυξήσεις φόρων. Είχαμε το θάρρος και τσακωθήκαμε με τους εταίρους μας, όταν αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε την σύμβαση και πάλι επιμέναμε και τους το λέγαμε ότι η συνταγή της ύφεσης ήταν λάθος" ανάφερε χαρακτηριστικα΄.

Ο ίδιος εξήγηγειλε τέσσερα νομοσχέδια μέσα στις πρώτες έξι εβδομάδες διακυβέρνησης με επίκεντρο στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, την πειρκοπή δαπανών και την ανάπτυξη. Τόνισε ότι θα αποκατασταθούν οι μειώσεις στις χαμηλές συντάξεις και στα πολυτεκνικά επιδόματα, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξουν έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση των νέων τυχερών παιχνιδιών που θα υπερκαλύψουν τις συγκεκριμένες δαπάνες.

Επιπλέον, σε σχέση με τους δανειολήπτες, τόνισε ότι δεν πρόκειται στο εξής η δόση να ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος, ενώ όσοι έχουν πρόβλημα θα μειώνουν μόνο τόκους. Εξήγγειλε δε φορολογικές διευκολύνσεις των επόμενων ετών για τους μικροομολογιούχους που υπέστησαν κούρεμα των οικονομιών τους.

Επανέλαβε δε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Σαμαράς ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε μείωση στον 13ο και στον 14ο μισθό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι "αποδεχόμαστε το στόχο μείωσης του χρέους και του ελλείμματος, αλλά αυτός πρέπει να γίνει μέσα από ανάπτυξη και πειρκοπές της κρατικής σπατάλης" . Τόνισε ότι τα δίκτυα και οι υποδομές θα παραμείνουν στα χέρια του Δημοσίου, ενώ διωτικοποιείται η λειτουργία τους, με έμφαση στους σιδηροδρόμους και τις συγκοινωνίες με αξιοποίηση της περιουσίας του.

Εξήγγειλε, παράλληλα, άμεσες αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι θα δώσει έμφαση στην απεμπλοκή των κοινοτικών κονδυλίων σε συνεργασία με φορείς όπως τα επιμελητήρια και τόνισε ότι με πιέσεις της ΝΔ μπήκε στο νέο Μνημόνιο δέσμευση του Δημοσίου για αποπληρωμή 4 δισ. από τα 7 που χρωστά το Δημόσιο στους ιδιώτες.

"Πρέπει να τερματιστεί η αριστερή αντίληψη για τον επιχειρηματία, ο επιχειρηματίας είναι μέρος της κοινωνίας και φίλος του λαού, πρέπει να τον βοηθούμε να κρατά τον υπάλληλο και να παίρνει κι άλλους" τόνισε, εξαγγέλοντας Μείωση φορολογικών συντελεστών στο 15% για τις επιχειρήσεις.


Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε με νόημα ότι δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα. "Πρέπει να αναπνεύσει η μεσαία τάξη που συντρίβεται από φόρους. Η Ελλάδα είναι χώρα νοικοκυραίων, μην το ξεχνάμε", είπε με έμφαση

Παράλληλα, εξήγγειλε ότι θα δρομολογηθεί η επιδότηση με 2% για 10 χρόνια στα στεγαστικά δάνεια για την 1η κατοικία, ενώ θα καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ - "το χαράτσι του κ. Βενιζέλου που έφερε ζημιές και στην ίδια τη ΔΕΗ", όπως είπε - με την καθιέρωση ενιαίου φόρου για την ακίνητη πειρουσία, όπως το ΕΤΑΚ.

Επίσης, θα υπάρξει οριστική ρύθμιση για τα αυθαίρετα. ενώ θα δοθούν διευκολύνσεις φορολογικές σε όσους ξένους παραμένουν επί μακρόν στην Ελλάδα και διευκολύνσεις για βίζα σε Ρωσία και Κίνα

Ακόμη ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε ότι θα δοθεί φορολογική αμνήστευση για όσους επιστρέψουν καταθέσεις από το εξωτερικό και τόνισε ότι σταδιακά θα καθιερωθούν τρεις συντελεστές ΦΠΑ, 5%, 9% και 19% και ανώτατος φορολογικός συντελεστής στο 32% για τους πολίτες.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: