Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Δήλωση Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου για την εξέλιξη του προεκλογικού διαλόγου 22/04/2012

Από τις κοινωνικές παροχές πέρασαν στους νομοτελειακούς εκβιασμούς του εκλογικού σώματος
Για την εξέλιξη του προεκλογικού διαλόγου, ο βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε:
«Δυστυχώς τα δύο μεγάλα κόμματα είναι προβλέψιμα ακόμα και στους προεκλογικούς χειρισμούς τους. Στην αδιέξοδη πολιτική που έχουν δημιουργήσει, αντιτάσσουν μετεκλογικά κοινωνικά μέτρα για την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων. Αποσιωπούν βεβαίως τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συνυπογράψει και ψηφίσει στο 2ο Μνημόνιο. Επιχειρούν να αποκρύψουν από το λαό, ότι τον Ιούνιο θα γίνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης, θα απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, θα επιβληθούν νέοι φόροι στα ακίνητα, ενώ θα μειωθούν τα κοινωνικά επιδόματα και θα καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές.
Και προκειμένου να αποτρέψουν τη διαρροή ψηφοφόρων από τα κόμματά τους, θέτουν ευθέως επίπλαστα και εκβιαστικά διλλήματα για την επόμενη μέρα των εκλογών και για το ενδεχόμενο ενός πολυκομματικού και πολυσυλλεκτικού κοινοβουλίου. Παρόλο που έχουν κάνει τα μέγιστα για να ελέγξουν τις δημοσκοπήσεις, συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι με την πτώση του δικομματισμού θα επέλθει και η καταστροφή της χώρα. Προβάλλουν δε, και μια καλοστημένη επικοινωνιακού τύπου αντιπαράθεση για να κρύψουν την προσυμφωνημένη μετεκλογική τους συνεργασία.
Αυτή η κατάφορα χειριστική πολιτική, που φοβάται την ψήφο - απόφαση του ελληνικού λαού, που κατήργησε τον κοινοβουλευτικό διάλογο και διέγραψε τις δημοκρατικές φωνές αντίστασης στην πολιτική της Τρόικας, πρέπει να μπει για πάντα στο παρελθόν.
Εμείς, στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική και την Ελλάδα. Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική ως διαρκή μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας του λαού και όχι ως τεχνική άσκησης εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής καταχρηστικών προνομίων.
Καλούμε όλους τους Έλληνες και τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε ένα νέο προοδευτικό κυβερνητικό συνασπισμό για:
  • να αντισταθούμε με ισχυρή φωνή ενάντια στο μονόδρομο της ύφεσης και της φτώχειας
  • να εφαρμόσουμε ισχυρές πολιτικές διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη χωρίς φοβικά σύνδρομα και εκβιαστικά διλλήματα
  • να προωθήσουμε αξιόπιστες λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση βασισμένες στην παραγωγική αναδιάρθρωση και την κοινωνική συνοχή, μακριά από τη μονοδιάστατη και αδιέξοδη λογική της μονόπλευρης λιτότητας.  
Η Κοινωνική και Οικονομική Ανασυγκρότηση της χώρας πρέπει να γίνει με Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη και Εθνική Αξιοπρέπεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: