Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Τέσσερις συλλήψεις Νέα επεισόδια ξέσπασαν σε καταυλισμό Ρομά στο Αιτωλικό


Από επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Αύγουστο στην περιοχή
Από επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Αύγουστο στην περιοχή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή σε καταυλισμό Ρομά στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ άλλα εννέα άτομα αναζητούνται.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Αιτωλικό, για να αποτρέψουν πιθανή πρόκληση νέων επεισοδίων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 70 κάτοικοι του Αιτωλικού, μερικοί εκ των όποιων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν ξύλα, κινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς τον καταυλισμό των Ρομά.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η ομάδα των ατόμων αυτών προξένησε υλικές ζημιές και έβαλε φωτιά σε τέσσερα οχήματα και έξι άδεια παραπήγματα.

Αφορμή για την επίθεση υπήρξε επεισόδιο που είχε σημειωθεί λίγη ώρα νωρίτερα, μεταξύ δύο κατοίκων και δυο Ρομά του Αιτωλικού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας 24χρονος.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου είχαν σημειωθεί επεισόδια έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στο Αιτωλικό και είχαν γίνει και πάλι συλλήψεις και τραυματισμοί.

Μάλιστα μετά τα επεισόδια του περασμένου Αυγούστου, ο δήμος Μεσολογγίου είχε προχωρήσει στην κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων Ρομά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: