Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αναχρονιστική η μονιμότητα στο Δημόσιο, λέει ο Πολ Τόμσεν

«Aναζωογόνηση των μεταρρυθμίσεων»


Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν
Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
«Όσοι λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο πλανώνται οικτρά» δηλώνει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, κάνοντας παράλληλα μία «λάιτ» αυτοκριτική για το πρώτο μνημόνιο.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», αμέσως μετά την έγκριση του νέου δανείου των 28 δισ. ευρώ από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, ο κ.Τόμσεν στέκεται στην ανάγκη «αναζωογόνησης» των μεταρρυθμίσεων και δηλώνει ανοιχτά ότι αν αυτό δεν συμβεί το νέο πρόγραμμα «αναμφίβολα θα αποτύχει».

Ο επικεφαλής των ελεγκτών του ΔΝΤ δηλώνει ότι η μονιμότητα στο Δημόσιο είναι αναχρονιστική και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αν πετύχει το μέτρο της μείωσης αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα δεν θα επανέλθει στο τραπέζι το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Δηλώσεις Κουτρουμάνη

«Είναι γεγονός ότι η αρχική πρόταση της τρόικας στις συναντήσεις που είχαμε την τελευταία περίοδο, περιελάμβανε τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και τη μετενέργεια να καταργείται ουσιαστικά» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις δηλώσεις Τόμσεν.

Ο κ. Κουτρουμάνης, τόνισε ότι το υπουργείο κατάφερε με διαπραγματεύσεις να διαμορφώσει ένα καλύτερο πεδίο σε σχέση με τις συμβάσεις και πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα υπάρχει ένας μήνας που εφαρμόζεται ο νέος νόμος αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση.

«Έχουμε εκδώσει και απαντούμε στις εγκυκλίους των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων των εργαζομένων» είπε ο κ. Κουτρουμάνης και συμπλήρωσε ότι «αυτό που είναι δεδομένο την προκειμένη στιγμή είναι να εφαρμοστεί ο νέος νόμος, αλλά και να πειστούν και οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συμβάσεις προκειμένου να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: