Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Μοιράζουν χρήμα στην εκλογική περιφέρεια του Στυλιανίδη...


Καταγγελία για τη διοίκηση των ΕΛΤΑ από τους εργαζόμενους
.
Aπό την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταχυδρομικών

.
Τη στιγμή που ο ΕΛΤΑ βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, όταν ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2009 καταγράφονται ελλείμματα 8 εκ. €, όταν η αποδιοργάνωση των υπηρεσιακών λειτουργιών απαξιώνουν το Ταχυδρομείο και υποβαθμίζουν την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, η Διοίκηση αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του ΕΛΤΑ, με τις αποφάσεις της βυθίζει το Ταχυδρομείο ακόμη περισσότερο.
Έπειτα από τις ρουσφετολογικές προσλήψεις δικηγόρων, τις συνεχείς προσλήψεις «συμβούλων» και «συνεργατών», την...

προσπάθεια πρόσληψης 200 εργαζομένων με τη ρουσφετολογική συνέντευξη, την «αξιοποίηση-ξεπούλημα» της περιουσίας του ΕΛΤΑ, φτάνει στο σημείο να χρηματοδοτεί τις προεκλογικές ανάγκες του Υπουργού.
Με αποφάσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και του ΔΣ ΕΛΤΑ χαρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ από τα ταμεία του ΕΛΤΑ, σε «διαφημιστικές καμπάνιες» και «χορηγίες» στην εκλογική περιφέρεια του Υπουργού.
Αυτή η πρακτική συνιστά καθαρή διασπάθιση Δημόσιου χρήματος και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να παραμείνουν θεατές.
Με κινηματικές, συνδικαλιστικές αλλά κυρίως νομικές και δικαστικές διαδικασίες θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν οι ευθύνες σε όργανα διοίκησης και εξατομικευμένα, για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ και των Εργαζομένων.
Καλούμε το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΤΑ να παρουσιάσει τις αποφάσεις και τα παραστατικά όλων των δαπανών, έμμεσων και άμεσων που με το πρόσχημα της διαφημιστικής προβολής ή της χορηγίας έχει πραγματοποιήσει το διάστημα που έχει την ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών του ΕΛΤΑ.
Καλούμε Κυβέρνηση και Διοίκηση να σεβαστούν την Δημόσια Περιουσία, να σταματήσουν την απαράδεκτη τακτική τους και να αναλογιστούν τις τεράστιες ατομικές και συλλογικές ευθύνες τους, να κατανοήσουν ότι πρέπει να υπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον και να κινηθούν στα πλαίσια της νομιμότητας γιατί η απιστία είναι ποινικό και πολιτικό αδίκημα που δεν παραγράφεται και δεν συγκαλύπτεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: