Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ


Ρεπορτάζ : Αλίκη Μάτση
(από την Ελευθεροτυπία)

Υπό το φόβο των αποκαλύψεων του Μ. Χριστοφοράκου ζει πλέον η Ν.Δ. Αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με την εμπλοκή και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στο περιώνυμο σκάνδαλο και που φαίνεται πως ο φυγόδικος στη Γερμανία πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens είναι έτοιμος να αποκαλύψει. Οι προθέσεις Χριστοφοράκου για αποκαλύψεις για την περίοδο 2004-2007, περίοδο την... οποία η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει επί του παρόντος «αγγίξει», προκύπτουν από τη δήλωση του συνηγόρου του (στο «Βήμα») ότι «αν η Ν.Δ. θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, ας μας στείλει σχετικό αίτημα».
Που σημαίνει ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens δεν αποκλείει να έχουν εισέλθει χρήματα και στα ταμεία της Ν.Δ. Κι αυτό, παρότι το κυβερνών κόμμα, διά στόματος του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στις 27 Μαΐου φέτος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε ισχυριστεί πως «η υπόθεση της Siemens δεν έχει καμία σχέση με τη Ν.Δ.». Δήλωση που είχε επαναλάβει λίγες μέρες αργότερα στις 2 Ιουνίου. Κοινώς, δεν εισήλθαν χρήματα στα ταμεία του κόμματος, αλλά...
Φόβος
Το αλλά και ο φόβος έγγεινται στο ότι δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αποκάλυψης συγκεκριμένων ονομάτων, από πλευράς Χριστοφοράκου, ακόμη και ισχυρών στελεχών της Ν.Δ., που χρηματίστηκαν από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας. Αλλωστε, κατά άλλες πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, η ποινή που του επιβάλλεται από τη γερμανική Δικαιοσύνη αφορά μίζες που δόθηκαν σε βουλευτές και όχι σε κόμματα για την περίοδο 2004-2007.
Επί του παρόντος η τακτική που έχει επιλεγεί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η επικοινωνιακή προσπάθεια να φανεί ότι μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπλέκεται στην υπόθεση, αφού, ως γνωστόν, ο πρώην «στρατηγός» Θ. Τσουκάτος κατηγορείται ήδη από τη Δικαιοσύνη για χρηματισμό, ενώ ο ίδιος διατείνεται ότι έδωσε τα χρήματα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια ότι «το ΠΑΣΟΚ, με το μακρύ εισπρακτικό παρελθόν στην υπόθεση της Siemens, οφείλει επιτέλους να σεβαστεί τη Δικαιοσύνη και να εμπιστευτεί τους θεσμούς. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τηρεί καν τα προσχήματα και εξακολουθεί να παρεμβαίνει ωμά στις ανακριτικές διαδικασίες, χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας».
Θα την απορρίψει
Η δήλωση προοιωνίζεται και τις κυβερνητικές προθέσεις, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ υποβάλλει και πάλι το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με το άνοιγμα του Κοινοβουλίου στις 25 Αυγούστου. Η κυβερνώσα παράταξη θα την απορρίψει, επικαλούμενη, ως συνήθως, τη συνεχιζόμενη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη.
Η ελπίδα των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου πάντως, είναι πως τουλάχιστον ώς τις 5 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που ο Κ. Καραμανλής θα πάει στη ΔΕΘ, δεν θα αποκαλυφθούν ονόματα και διευθύνσεις. Κάτι που εάν και εφόσον γίνει θα φέρει τον πρωθυπουργό στην ίδια και χειρότερη δυσμενή θέση με πέρυσι, όταν υπερασπίστηκε τους λεγόμενους Βατοπεδινούς, αλλά και τον Αριστοτέλη Παυλίδη.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: