Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Στα Τάρταρα οι τιμές των ακινήτων ...



  Μειωμένες και οι αγοραπωλησίες ...
Κατακόρυφη πτώση σημειώνουν οι τιμές των ακινήτων από το 2008 που άρχισε η κρίση μέχρι σήμερα με τις πραγματικές τιμές να εμφανίζονται έως και 70% χαμηλότερες από την αρχική τους αξία.
Εν όψει της νέας φορολόγησης των ακινήτων, η κατοχή τους γίνεται...
ασύμφορη, ενώ όπως υποστηρίζουν επαγγελματίες της κτηματαγοράς, πολυτελή οροφοδιαμερίσματα σε καλές περιοχές της Αθήνας πωλούνται σε τιμές έως και 30% χαμηλότερες έναντι των φορολογητέων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα δημοκρατία, οι πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης παρουσιάζουν πληθώρα προσφοράς, ενώ οι τιμές πώλησης εμφανίζονται μειωμένες από 50% έως και 70% σε σχέση με την περίοδο πριν την κρίση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων κινούνται στα 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, νούμερα αδιανόητα το 2008.

Ωστόσο η ανεργία που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά έχει ρίξει την ζήτηση στο μηδέν, αφού όπως παρατηρούν οι ειδικοί, ο αριθμός των αγοραπωλησιών το 2012 είναι έξι φορές μικρότερος σε σχέση με το 2008, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ένα στα τέσσερα δάνεια παρουσιάζει καθυστέρηση τριών μηνών..,.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: