Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

«Δεν σχολιάζουμε» λέει η Προεδρία Σκληρή επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Κάρολο Παπούλια


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επίθεση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε, σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή, με αφορμή το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κάρολου Παπούλια κατά του φασισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνιζε ότι αρνείται να δεχθεί «ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σε έναν λαό σαν τον ελληνικό που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από τον ναζισμό».

Στην ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι για τη σημερινή λεηλασία της χώρας από τους ξένους τοκογλύφους και τους εγχώριους πλουτοκράτες δεν φταίει ο φασισμός, αλλά οι προδότες και οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες. Στην "ευγενή τάξη" των τελευταίων ανήκει και ο νυν πρόεδρος της κατ' επίφαση δημοκρατίας».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι «αρνείται οποιαδήποτε "κοινωνική συναναστροφή" με αυτούς που ευθύνονται για τον διεθνή διασυρμό της χώρας και την ισοπέδωση του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά τους, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν: «Δεν σχολιάζουμε τίποτα. Η Χρυσή Αυγή ας κάνει ό,τι θέλει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του αναφέρθηκε ότι αρνείται να δεχθεί ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σε έναν λαό».

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Η χυδαία και αήθης επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι θεσμικά ο εκπρόσωπος της δημοκρατικής πολιτείας, δείχνει το πραγματικό της στόχο: την ανατροπή της δημοκρατικά συγκροτημένης πολιτείας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Για ακόμη μια φορά καθίσταται αναγκαία η συγκρότηση  ενός ισχυρού μετώπου από το συνταγματικό τόξο των πολιτικών δυνάμεων κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας». 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: