Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Όταν η μπουρδολογία αποκαλείται πολιτικός λόγος!

http://pasok-eretria.blogspot.com/

Σε δύο πράγματα που είπε ο κ Καραμανλής στην ομιλία στην Καστοριά θα σταθώ.

Είπε συγκεκριμένα: "Δε συμψηφίζουμε και δεν κρύβουμε τίποτα. Τα πάντα οδηγούνται στη δικαιοσύνη."
Αυτό που δε μας είπε ωστόσο είναι το τι συμβαίνει αφού οδηγηθούν στη δικαιοσύνη!

Τότε επεμβαίνει ο κος Σανιδάς για να μην πάνε στη Βουλή οι δικογραφίες, ή σε περίπτωση που τις παραπέμψει φροντίζει να δηλώσει πως οι εμπλεκόμενοι υπουργοί παραπλανήθηκαν... Τότε, και αφού ο κ Σανιδάς έχει κάνει το κομματικό του... χμ... με συγχωρείτε το νομικό του καθήκον, αναλαμβάνει η κυβερνητική παράταξη να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του! Βγάζει πόρισμα ανάλογο με τις υποδείξεις του κυρίου Σανιδά και για να αποφύγει την έκφραση των βουλευτών της μέσω ψηφοφοριών για σύσταση προανακριτικής επιτροπής δεν τους επιτρέπει να παν στη βουλή.. Τώρα εάν τυχόν τους επιτραπεί να παραστούν σε τέτοιου είδους ψηφοφορίες τους υπενθυμίζει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και το ενδεχόμενο να χάσουν και την έδρα αλλά και τη διακυβέρνηση της χώρας (Εμείς εδώ στη Εύβοια εκβιασμό το λέμε, αλλά μάλλον όσοι είναι από τις Σέρρες το λένε απλή υπενθύμιση...)

Τώρα για τα περί συμψηφισμού. Μόνος του, λίγα δευτερόλεπτα μετά δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ψάξει (για σκάνδαλα) στο παρελθόν του! Μόνος του δηλαδή αυτοδιαψεύστηκε πριν καν ολοκληρώσει τη φράση του, ξεχνώντας τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου για κοινή αντιμετώπισή του φαινομένου της διαφθοράς αλλά και σύσταση εξεταστικής επιτροπής και για το σκάνδαλο της Siemens αλλά και για όσες υποθέσεις είχε κατηγορηθεί το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση! Με το που έγινε κυβέρνηση, ούτε τα σκάνδαλα που ο ίδιος είχε καταγγείλει, αποκαλώντας μάλιστα τον Κ Σημίτη αρχιερέα της διαφθοράς, δεν κατάφερε να αποκαλύψει. Ή για να είμαι πιο ακριβής δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να αποκαλύψει. Μιας και η, πλέον, παραγραφή τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων, δημιουργεί θολό τοπίο και κλίμα αγανάκτησης αλλά και συμψηφισμού στα ματια των πολιτών από μόνο του!

Όχι κύριε Καραμανλή! Όσο και να θέλετε να παρασύρετε το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη συζήτηση στο βούρκο της σκανδαλολογίας στον οποίο βρίσκεστε(μήπως και πετύχετε μικρότερη ήττα στις ερχόμενες εκλογές) δε θα τα καταφέρετε! Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ποιος προσπαθεί να συγκαλύψει σκάνδαλα, έχει συνειδητοποιήσει ποιος αποφεύγει τη διερεύνησή τους, έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι υπεύθυνος για τη φαυλότητα με την οποία διαχειρίζεστε τα δημόσια οικονομικά της χώρας τα τελευταία πέντε χρόνια. Και τέλος ξέρει πως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να ζει μέσα στη μιζέρια και την ανυποληψία της δικής σας κυβερνήσεως! Συνεπώς χαμένος κόπος, κύριε α-καταλληλότερε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: