Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μικρή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση στη Alco



Αθήνα
Ανοδο της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονη μικρή κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, με αποτέλεσμα το προβάδισμα του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά να φτάνει στο 1% σε σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, μικρή κάμψη, σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις της ίδιας εταιρείας, καταγράφει η Χρυσή Αυγή, η οποία πάντως παραμένει τρίτο κόμμα στη δημοσκοπική κατάταξη της πρόθεσης ψήφου. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει άνοδο και είναι τέταρτο κόμμα με 7,2%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%, η Χρυσή Αυγή 9,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, το ΚΚΕ 4,8% και η ΔΗΜΑΡ 4%.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 07 έως τις 12 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων καταγράφει επίσης δύο ακόμη ενδιαφέρουσες τάσεις: Το 44% θεωρεί ότι δεν το εκφράζει το κόμμα που ψήφισε το 2012, ενώ το 81% ζητά από τον πρόεδρο το 68% (81% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ) ζητά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τα αλλάξει όλα στο κόμμα του προκειμένου να ανακάμψει.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: