Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ


ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESSMME

Όλο το παρασκήνιο της εν κρυπτώ αγοράς των 15 ελικοπτέρων Super Puma, κόστους 0,5 δισ ευρώ και της έναρξης των επίσημων συζήτησεων για την κατάρτιση της σύμβασης για την αγορά 6 φρεγατών τύπου Fremm, ύψους 6 δισ ευρώ παρουσιάζει σήμερα το pressmme. Επί της ουσίας πρόκειται για εξοπλιστικό πακέτο 6,5 δισ ευρώ, δώρο του Κώστα Καραμανλή στον Νικολά Σαρκοζί. Του το είχε υποσχεθεί άλλωστε πρόπερσι τον...
Σεπτέμβριο που είχε έρθει στην Ελλάδα, μετά την φλογερή ομιλία που είχε κάνει ο Γάλλος από το βήμα του Ελληνικού κοινοβουλίου. Μόνο που αυτό το δώρο των 6,5 δισ ευρώ επιχειρούν κάποιοι να βγάλουν τα έξοδα των πολιτικών τους φιλοδοξιών που ενίοτε δεν είναι ταυτόσημα με τον Κώστα Καραμανλή. Και θα σας εξηγήσουμε παρακάτω τι εννοούμε. Το πανάκριβο δώρο στον Νικολά Σαρκοζί επιχειρεί να το δώσει η κυβέρνηση εν κρυπτώ, πίσω από την πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου, ο οποίος τελικά θα το πληρώσει. Ιδού, λοιπόν, μέσα σε αυτό το καθεστώς αδιαφάνειας ποιοι επιχειρούν να πλουτίσουν. Ο υπηρεσιακός φάκελος για την αγορά των 15 ελικοπτέρων Super Puma ήταν από τις 8 Δεκεμβρίου 2008 στο γραφείο του Β. Μεϊμαράκη, δηλαδή του Σ. Κορομάντζου, έτοιμος προς υπογραφή από το ΚΥΣΕΑ.
Την διαχείριση του φακέλου είχε αναλάβει εξ' ολοκλήρου η ομάδα "Κ" του Πενταγώνου (Κορομάντζος, Καλλίρης, Κυριάκος). Από τον Δεκέμρβιο η ομάδα "Κ" βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με τον εδώ εκπρόσωπο των Γαλλικών συμφερόντων Χρήστο Χούπαυλη. Και μέσω αυτού με τον Philippe Toury, τον "ξανθό άγγελο" της Eurokopter. Αμέσως τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο παραπλάνησης. Η εντολή των "Κ" προς τον Χούπαυλη είναι ξεκάθαρη : "κάνε τον τρελό, βγες στις πλατείες και άρχισε να μας βρίζεις χυδαία. Να κατηγορείς τον Βαγγέλα για αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα και όταν το σύστημα και η αγορά θα αποκοιμηθεί θα κάνουμε τη δουλειά".
Ο Χούπαυλης ακολουθεί κατά γράμμα της οδηγίες '"Κ". Στήνει καυγάδες με πολιτικούς και στρατιωτικούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών. Υβρίζει τον Γ.Γ. Εξοπλισμών Βασιλάκο για να χαίρεται ο Κορομάντζος. Πλακώνεται με δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ. Κλαψουρίζει ότι τον έχει στοχοποιήσει ο Γάλλος πρέσβης. Κοινώς, θολώνει τα νερά... Στο μεταξύ, μια στην "Τράτα" την γνωστή ψαροταβέρνα της Καισαριανής και μια στη Μεγάλη Βρετανία συναντώνται τα "Κ" με τα "Χ" και η δουλειά στήνεται. Όσο για τον Βαγγέλα σφυρίζει αδιάφορα. Το παίζει ανήξερος. Λες και δεν ξέρει τις σχέσεις του "Χ" με τα "Κ". Σαν να μην ξέρει τις δημόσιες εμφανίσεις στα σκυλάδικα τις νύχτες του "Χ" με τον Νίκο Καραχάλιο (η ιστορία επαναλαμβάνεται).
Στις 16 Ιουνίου, δέκα ημέρες μετά την ήττα των ευρωεκλογών ο Βαγγέλας σε συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή για αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα συγκάλεσαν το ΚΥΣΕΑ και ανακοίνωσαν μείωση της θητείας στους 9 μήνες και μείωση των εξοπλιστικών δαπανών κατά 15%. Και ξαφνικά 9 ημέρες μετά, στις 25 Ιουνίου δια περιφοράς ο Βαγγέλας παίρνει τις πολυπόθητες υπογραφές των μελών του ΚΥΣΕΑ για την αγορά των 15 ελικοπτέρων Ο φάκελος παραμένει στο γραφείο του Κορομάντζου και ο μόνος που ενημερώνεται είναι ο Χούπαυλης ο οποίος και στέλνει πρώτος τα συγχαρίκια στο Παρίσι. Η Αθήνα κοιμάται και το Παρίσι πανηγυρίζει. Ο "Φιλίπ" δαφνοστεφανωμένος έρχεται στην Ελλάδα και αφού πάει σε δείπνο με τα "Χ" και τα "Κ" επισκέπτεται την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών για τα διαδικαστικά.
Μόνο που η διαδικασία σύμφωνα με τους γνωρίζοντες δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από τις Εθνικές εκλογές. Επομένως η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι του ΠΑΣΟΚ, καραδοκούν. Ήδη ο Γ. Παπανδρέου έδειξε τα δόντια του . Το έργο συνεχίζεται...

pressmme

Δεν υπάρχουν σχόλια: