Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Αποκαλυπτική λίστα διαθέτουν οι ανακριτές στην υπόθεση των εξοπλιστικών...


Αφορά την υπόθεση για την προμήθεια των πυροβόλων του στρατού από την WEGGMAN...

Νέα ώθηση στην έρευνα για τα εξοπλιστικά δίνει αποκαλυπτική λίστα που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Μάρκου, οι οποίοι...
χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρία WEGGMANN.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα «φωτιά» βρέθηκε στο γραφείο του προφυλακισμένου
κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαχρήστου, σε έφοδο των δυο δικαστικών λειτουργών και περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010, οι οποίες, φαίνονται να περιλαμβάνουν ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες ως σήμερα εταιρίες.

Την ίδια ώρα καλείται σε συμπληρωματική απολογία ο κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας. Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών θα περάσει αύριο το κατώφλι των ανακριτών προκειμένου να ρίξει φως σε νέα στοιχεία για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού που προμήθευσε η γερμανική εταιρία WEGGMANN.

Οι κύριοι Γεωργουλέας και Μάρκου έχουν στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες καλούν τον Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρο της WEGMANN, ο οποίος φέρεται να λάδωνε προκειμένου η εταιρία του να εξασφαλίσει τις επίμαχες προμήθειες.

Επίσης, καλείται σε απολογία ο Σπύρος Παπαχρήστου, γιος του αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί. Ο νέος κατηγορούμενος εμφανίζεται ως διαχειριστής δυο off shore εταιριών, των OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 600.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας. Καλείται ακόμα σε απολογία ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμεσολάβησε ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου, στον Κάντα.

Πάντως, δύο πρώην στρατιωτικοί που κατονομάστηκαν από τον επίσης κατηγορούμενο Παναγιώτη Ευσταθίου στην υπόθεση των μιζών για εξοπλιστικά προγράμματα, απολογήθηκαν σήμερα στους ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: