Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και διάλυση του ΠΑΣΟΚ βλέπει η JP Morgan



Μέσα στο 2014 θα υπάρξουν εκλογές και μάλιστα με νικητή το ΣΥΡΙΖΑ, με 139 βουλευτές, φλερτάροντας δηλαδή την αυτοδυναμία. Αυτό σημειώνει η JP Morgan
Εκλογές εντός του 2014, με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει η JP Morgan, που σημειώνει ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα εξασφαλίσει 139 βουλευτές.
Η εκτίμηση της είναι ότι θα υπάρχουν εκλογές στο τέλος του τρίτου τριμήνου ή στις αρχές του τέταρτου.
Ο διεθνής οίκος, σε ανάλογη έκθεσή του, δίνει πιθανότητα να διενεργηθούν εκλογές στην Ελλάδα στο περίπου 70%.
Η JP Morgan αναφέρει ότι μετά τις διπλές εκλογές του 2012, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία περισσότερο από όσο εκτιμούσαν οι περισσότεροι αναλυτές.
Στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο διεθνής οίκος δίνει πιθανότητα νίκης πάνω από 60%, κάτι το οποίο όμως οφείλεται στην αντιπάθεια των πολιτών προς τις πολιτικές λιτότητας.
Ταυτόχρονα, επιταχύνεται η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, ενώ επισημαίνεται ότι και ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει πλέον ισχνή πλειοψηφία.
Όσο για το ενδεχόμενο να μην γίνουν εκλογές μέσα στο 2014 υποστηρίζεται πως η Ελλάδα θα εισέλθει σε μια παρατεταμένη εκλογική περίοδο, με την προσοχή να στρέφεται μακριά από την εφαρμογή του μνημονίου.
Τέλος, η JP Morgan προβλέπει ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Χρυσή Αυγή, αναμένεται να φέρουν θετικά αποτελέσματα στις ευρωοεκλογές του Μαΐου και αυτό θα δώσει ώθηση και στα δύο κόμματα.
Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ προβλέπεται να κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: