Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Ισχυρότατη έκρηξη βόμβας έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Διαφημίσεις Google

Έγκυρη Ενημέρωσ
Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στις 05.35 έξω από το νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου , στη λεωφόρο Αθηνών προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές και τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας στο χέρι από θραύσμα τζαμιού. Αποκλεισμένη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αθηνών.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα λευκό βαν, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το κτίριο, στην οδό Χρηματιστηρίου, που είναι κάθετη στην λεωφόρο Αθηνών. Το παγιδευμένο βαν, όπως προέκυψε είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή Ζωγράφου.

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Στις 05.05 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και προειδοποίησε ότι έξω από το Χρηματιστήριο είχε τοποθετηθεί ένα βαν με εκρηκτικά, το οποίο επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και η έκρηξη σημειώθηκε , όπως είχε προειδοποιήσει ο άγνωστος προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Χρηματιστηρίου και σε γύρω κτίρια, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, η οποία σβήστηκε λίγο αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι μια γυναίκα από θραύσμα τζαμιού η οποία περπατούσε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας που διεξάγουν έρευνες.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Χρηματιστηρίου θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό τις προσεχείς ώρες εάν θα διεξαχθούν σήμερα συναλλαγές ή αν οι υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί στο κτίριο δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή της σημερινής συνεδρίασης.

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια περίπου ώρα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Και για την έκρηξη αυτή υπήρξαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην Άμεση Δράση στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι επρόκειτο να σημειωθεί έκρηξη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη σε 10 λεπτά.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ΚΑΦΑΟ πίσω από το υπουργείο και ήταν μικρής ισχύος γι αυτό και δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: