Απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην στάση των τραπεζών
«Η καταγγελία δανειακών συμβάσεων, η καταγγελία του Μνημονίου, η διαγραφή του χρέους, η τιμωρία των ενόχων, και ο καθορισμός ΑΟΖ» είναι τα πέντε σημεία που παρουσίασε ο κ. Καμμένος, επί των οποίων κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν θέση.
«Μπορούμε να δημιουργήσουμε κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επιτέθηκε με δριμύτητα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, για τη στάση τους απέναντι στο Μνημόνιο, καθώς και στους τραπεζίτες, και είπε ότι το κόμμα του σηματοδοτεί επαναφορά της ηθικής.
«Το Κίνημά μας δεν εξαρτάται ούτε από σπόνσορες ούτε απο αφεντικά. Μόνο στους Έλληνες πολίτες δίνουμε λογαριασμό, αυτοί είναι τα αφεντικά μας» είπε ο κ.Καμμένος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λαός έστειλε στις εκλογές μήνυμα ότι δεν τρομοκρατείται από τη νέα τάξη πραγμάτων και χαρακτήρισε κίνδυνο για τη χώρα τις «δυνάμεις υποτέλειας», που «προβάλλουν την απειλή της ακυβερνησίας, ενώ την αποτελούν οι ίδιοι, γαντζωμένοι στις καρέκλες τους».
Υποστήριξε ότι «δεν συγκαλούν ούτε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες τους, φοβούμενοι την ανατροπή από την καρέκλα».
Εκτίμησε ότι γίνεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι τις τελευταίες μέρες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα «να γίνει κυβέρνηση μνημονιακή».
Απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην στάση των τραπεζών, λέγοντας ότι «οι τραπεζίτες μεσολαβούν μεταξύ της χρηματοδότησης των χωρών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παίρνοντας πολλαπλάσια επιτόκια και οδηγώντας κόσμο στη φτώχεια, κάτι που δημιουργεί νεοναζιστικά φαινόμενα».
Κάλεσε ακόμη τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία, και με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη λαθρομετανάστευση.
«Αν όχι, πώς δίνετε ψήφο ανοχής στον Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος και ειπε ότι το μόνο δίλημμα είναι «ναι ή όχι στο μνημόνιο». Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το 68% του λαού είπε όχι στο μνημόνιο και σημείωσε ότι θα καλέσει όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων «να δώσουμε μια εθνική λύση τώρα».
Είπε ακόμη ότι θα προτείνει σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει από τους αρχηγούς που υπέγραψαν επιστολές, είτε να παραιτηθούν είτε να αποσύρουν τις εγγυητικές επιστολές προς την τρόικα, και κάλεσε σε πανστρατιά «για να προστατεύσουμε τη χώρα».
protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου