Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς απηύθυνε ο Αντ.Σαμαράς

«Πέρα από προσωπικές διαφορές»


Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε συστράτευση όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς, που βρίσκονται εντός και εκτός Βουλής, κάλεσε στη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Αντώνης Σαμαράς. Τόνισε ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία κεντροδεξιού μετώπου με φιλευρωπαϊκού προσανατολισμό «πέρα από προσωπικές διαφορές».

Η δήλωση Σαμαρά έγινε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αναφερόμενος στους πέντε άξονες διαλόγου που έθεσε την Τρίτη ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σαμαράς σχολίασε ότι «άλλο η τροποίηση των όρων του μνημονίου και άλλο η μονομερής καταγγελία του».

Συμπλήρωσε ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου που ζητεί ο κ. Τσίπρας οδηγεί αναπόφευκτα στην έξοδο από την ευρωζώνη και κάλεσε να σταματήσει «αυτή η ανευθυνότητα».

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι «αψυχολόγητες δηλώσεις για τις καταθέσεις» [σ.σ. του Δ.Στρατούλη] προκαλούν μεγάλη ανησυχία στον κόσμο.

«Ο λαός δεν έδωσε εντολή να διαλυθεί η χώρα και να βγει από την ευρωζώνη» είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

Ακόμη, κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να έχει συνέλθει ώς το απόγευμα». «Αν δεν το κάνει θα σημαίνει ότι ο ίδιος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο, για να πάμε ξανά σε εκλογές» σημείωσε.

Κατά τη συζήτηση στην Εκτελεστική Γραμματεία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμφώνησε με τη γραμμή του προέδρου και με τους όρους που έχει θέσει για στήριξη κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, με την εκτίμηση ότι έτσι θα αποκαλυφθεί η ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να πάρει πίσω τις ακρότητες περί υπογραφών. Ανέφερε, ακόμη, ότι θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση με τους Ευρωπαίους εταίρους και συμφώνησε με την πρόταση για πανστρατιά της κεντροδεξιάς.

Ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας ανέλυσε τις πέντε προτάσεις του κ. Τσίπρα, καταλήγοντας στο ότι αυτά που λέει είναι ανέφικτα, ενώ σε άλλα θέματα, όπως οι συντάξεις, η πρόταση της ΝΔ για αποκατάσταση των χαμηλότερων συντάξεων είναι πιο προωθημένη.

Ο Βύρων Πολύδωρας ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο «αραβικής άνοιξης», που έχει ξεκινήσει από το 2008. Πρόσθεσε ότι αυτό το σχέδιο είναι που υλοποιεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι σε αυτό αναφερόταν τότε, όταν είχε μιλήσει για «ασύμμετρες απειλές».
Υποστήριξε, ακόμη, ότι το διακύβευμα δεν είναι «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο», αλλά η ευρωπαϊκή τάξη της χώρας και, δυστυχώς, ο αστικός κόσμος δεν το έχει αντιληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Πολύδωρας, Κουμουτσάκος και Πανοζάχος επισήμαναν ότι η διεύρυνση σε πρόσωπα που δεν έχουν κοινωνικό εκτόπισμα και αντιστοιχίες, δεν έχει να προσφέρει τίποτε, πέρα από μια εικόνα που κανείς δεν ξέρει πόσο θα αντέξει.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: