Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Είχαμε ευρεία κοινωνική υποστήριξη αλλά ισχνή κοινοβουλευτική

ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Τσίπρας: Είχαμε ευρεία κοινωνική υποστήριξη αλλά ισχνή κοινοβουλευτική
Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τους για προεκλογικά ψεύδη και απατηλή στήριξη, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

«Δώσαμε σκληρό και δίκαιο αγώνας με βασικό όπλο την αλήθεια μας και τις προτάσεις μας. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί του 52 βουλευτές. Από δω και στο εξής ο λαός μας θα έχει ένα ακόμα δυνατό όπλο και μέσα στη Βουλή. Πολλοί περισσότεροι πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγκάζονται να συζητάν τις προτάσεις που ο λαός ανέδειξε ως ρεαλιστικές επιλογές είναι μια μεγάλη νίκη» είπε.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του μνημονίου, μιλάνε τη γλώσσα του χαρτοπαίχτη και της μπλόφας. Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας. Ό,τι είπαμε προεκλογικά λέμε και μετεκλογικά. Θέλουμε να οικοδομήσουμε σχέση εμπιστοσύνης με το λαό. Ο λαός έκλεισε τα αυτιά του στην κινδυνολογία των καθεστωτικών διερμηνέων» ανέφερε.

«Φτάσαμε στο σημείο αυτό που μέχρι χθες εμφάνιζαν ως καταστροφή σήμερα να το ψελλίζουν ως ευκαιρία για αλλαγή πολιτικής» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «ο λαός κρίνει ποιος του είπε την αλήθειας προεκλογικά».

«Αυτές τις μέρες αξιοποιήσαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη αυτό που θέλαμε προεκλογικά. Ο εκλογικός νόμος μας στερεί τη δεδηλωμένη. Είδαμε ξαφνικά ότι όσοι ανατρίχιαζαν στην ιδέα να λάβουμε εντολή ξαφνικά μας αγάπησαν» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι«όταν έλεγαν στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, εννοούσαν τη στήριξη που έχει ο κρεμασμένος από το σχοινί. Δεν ζητήσαμε δηλώσεις μετάνοιας, αλλά δηλώσεις ειλικρίνειας».

«Στις 6 του Μάη γυρίσαμε σελίδα» ανέφερε. «Ο λαός ξαναζωντάνεψε την ελπίδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στείλαμε μήνυμα αλληλεγγύης και ανατροπής στους λαούς που υποβάλλονται σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα» συμπλήρωσε.

O κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ή θα ισχύουν οι δεσμέσεις στη Μέρκελ ή η στήριξη στην Αριστερά. Και τα δύο δεν γίνεται.  Γιατί το παίζουν δίπορτο; Όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος δεν υπάρχει και ολίγον μνημόνιο. Έχουμε πλήρη συνείδηση της κατάστασης, αλλά και των δυνατοτήτων μας».

Παράλληλα επισήμανε ότι η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά ευρωπαϊκή, επιδιώκοντας ευρωπαϊκή λύση.

«Η εντολή του λαού είναι σαφής: Ανατροπή του μνημονίου και της λιτότητας, με παρεμβάσεις στο ευρωπαϊκό πεδίο» είπε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα: «Κανένα μέτρο λιτότητας, κατάργηση του νόμου του μνημονίου, άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συντάξεων. Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στον εκλογικό νόμο, αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών».

Παράλληλα ζήτησε «διακοπή του πάρτυ με τις τράπεζες. Ούτε ένα ευρώ δεν πήγε στην πραγματική οικονομία. Με την ανακεφαλαιοποίηση μένουν έξω τράπεζες που είναι μοχλός για τη χώρα όπως ΤΤ και ΑΤΕ» δήλωσε. «Διεκδικούμε δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το επαχθές χρέος» τόνισε.

«Όσοι υπέγραψαν για το δεύτερο μνημόνιο να ξέρουν ότι οι υπογραφές τους δεν δεσμεύουν το λαό» είπε.

«Επιμένω στην ανάγκη να ανταπεξέλθουμε πολλές δυσκολίες. Ψάχνουν να παραποιήσουν την κάθε λέξη μας. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αδιαφορώντας για τους κινδύνους που ενέχουν για τη χώρα. Με την πολιτική τους έφυγαν από τις τράπεζες 75 δισ. ευρώ. Δεν προστάτεψαν του μικρομολογιούχους.  Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ακυρωθεί ο νόμος για το ειδικό ταμείο που δίνει προτεραιότητα στους πιστωτές» δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Διεκδικούμε πρόγραμμα για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας. Ο λαός μας έδωσε δύναμη.  Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στέρεες σχέσεις με την κοινωνία» επισήμανε.

«Μας λυπεί η στάση του ΚΚΕ τώρα που διαμορφώνονται δυνατότητες για το λαϊκό κίνημα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πως δεν ακούει. Η ευθύνη του ΚΚΕ είναι ιστορική. Εμείς θα επιμείνουμε όμως» πρόσθεσε.

«Δεν θα προδώσουμε το λαό. Η στάση μας θα είναι διαυγής και καθαρή» ανέφερε.

Ευχαρίστησε για τη στάση του τον Φώτη Κουβέλη είπε, τονίζοντας όμως ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά εάν είχε εκφραστεί η στήριξή του πριν από τις εκλογές.

«Η πρόταση μας έχει ευρεία κοινωνική υποστήριξη αλλά μια ισχνή κοινοβουλευτική υποστήριξη. Αύριο το πρωί θα επιστρέψουμε την διερευνητική εντολή και ακολούθως θα συμμετάσχουμε στις διαδικασίες» είπε ακόμα.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: