Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

"Θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ"


Η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη μίλησε στο metrogreece.gr για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.
«Δόθηκε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. Καταδικάστηκαν οι πολιτικές εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής και αυτό είναι πολύ θετικό τόσο για το εσωτερικό της χώρας όσο και για το μήνυμα που στάλθηκε στη Ευρώπη. Παράλληλα, η ψήφος είχε και κάποια αρνητικά στοιχεία όπως είναι η άνοδος των δυνάμεων νεοναζιστικού προφίλ το οποίο είναι απαράδεκτο και πρέπει να το αναλύσουμε και να εξετάσουμε τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος που άφησε χώρο ώστε να αναδειχθούν τέτοιες δυνάμεις», δήλωσε η κ. Κοντούλη.
Στην ερώτησή μας,  για το αν οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που γίνουν εκλογές η κα Κοντούλη απάντησε «είναι σίγουρο, κατά την άποψή μας, ότι θα προκύψουν επόμενες εκλογές. Εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Μετά τις εκλογές θα θέσουμε τα προγράμματά μας. Θέλουμε να υπάρξει ένα μέτωπο δυνάμεων με σκοπό να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας. Ξεκαθαρίζουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν ενδιαφερόμαστε για τους κυβερνητικούς θώκους. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας προκειμένου να στρέψουμε τη χώρα σε βιώσιμη κατεύθυνση.
Θα έπρεπε όλα τα κόμματα που θέλουν να σταματήσουν την κατρακύλα θα έπρεπε να επιδιώκουν να πάμε άμεσα σε εκλογές. Να δούμε τι θα αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες».  
Πηγή: metrogreece.gr
 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: