Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΜΠΑΡΟΖΟ: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ


Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε την Τετάρτη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου που υπέγραψαν τον Μάρτιο οι 25 εκ των 27 χωρών-μελών της ΕΕ, παρότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έχει εκφράσει την επιθυμία να...
προστεθεί σε αυτό μια συνιστώσα μέτρων ανάπτυξης.

Ερωτηθείς στις Βρυξέλλες μήπως γνωρίζει αν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου, ο Μπαρόζο απάντησε μονολεκτικά «όχι», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα μεταβεί αύριο Πέμπτη στο Παρίσι για να συναντηθεί με τον κ. Ολάντ.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών θα συζητηθούν ευρωπαϊκά θέματα, η κατάσταση στην Ευρωζώνη και ειδικά το Σύμφωνο, καθώς και «πιθανά μέτρα για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης», σύμφωνα με πηγή της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου.

Ο κ. Γιούνκερ είχε πάντως πει χθες, μιλώντας σε μέλη του κοινοβουλίου του Λουξεμβούργου που τάσσονται υπέρ της υιοθέτησης των προτάσεων του νεοεκλεγέντος προέδρου της Γαλλίας, ότι «είναι δυνατόν να προστεθούν στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη, όχι απαραιτήτως με τη μορφή μιας συνθήκης», αλλά εναντιώνεται στην επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου που ζητεί ο κ. Ολάντ.

«Τασσόμαστε υπέρ της αξιοποίησης των μέσων των διαρθρωτικών ταμείων και της αύξησης κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)», είχε πει.
 http://fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: