Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

«Όχι» συνδικαλιστών στην πρόταση Τσίπρα...



Ναυάγησε το σχέδιο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς στο πλαίσιο της διαδικασίας των ... διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης μετά από την άρνηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στη σχετική πρόσκληση.

Η πρώτη αρνητική απάντηση ήρθε από τη ΓΣΕΕ και ακολούθησε η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς δεν εμπλέκονται στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και τις θεσμικές συναντήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Επίσης «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ είπε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (εφοριακοί). Ο λόγος της άρνησης είναι τυπικός καθώς όπως ανέφεραν κύκλοι της Ομοσπονδίας οι επαφές στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής γίνονται με άλλα πολιτικά κόμματα και όχι με συνδικαλιστικές ομοσπονδίες.

Αρνητικά απάντησε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ). Όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον κ. Τσίπρα, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει κανένα συνταγματικό ρόλο.

Σημειώνει ακόμη ότι οι θέσεις των εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί στον κ. Τσίπρα προσωπικά, όπως και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του ΔΣ της ΔΟΕ με τα πολιτικά κόμματα.

Επισημαίνει τέλος ότι στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, όπως έκανε και στο παρελθόν, με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, θα ζητήσει συνάντηση μαζί της, καθώς και με τα πολιτικά κόμματα, με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: