Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Σοβαρά επεισόδια πριν από λίγο στον δήμο Δελβινακίου Ιωαννίνων

http://troktiko.blogspot.com

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

"Σοβαρά επεισόδια πριν από λίγο στο δημοτικό διαμέρισμα Κερασόβου του Δήμου Δελβινακίου Ιωαννίνων. Ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Τζαβέλλα, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να αποτρέψουν τη σφράγιση του καφενείου της περιοχής.
Να θυμίσουμε πως εδώ και χρόνια ο Δήμος Δελβινακίου διεκδικεί από την αδελφότητα την ιδιοκτησία του καφενείου. Η αδελφότητα από την...

πλευρά της υποστηρίζει πως το οικόπεδο της ανήκει και πως, με χρήματα της αδελφότητας χτίστηκε το συγκεκριμένο κτίριο το 1946. Μάλιστα, το 1972 η αδελφότητα παραχώρησε τον επάνω όροφο του κτιρίου, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί το ιατρείο της περιοχής το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
Ο δήμος Δελβινακίου από την πλευρά του συνεχίζει να διεκδικεί την κυριότητα του χώρου, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δικαιωθεί σε κανένα δικαστήριο.
Πριν από λίγους μήνες ο δήμαρχος Δελβινακίου κ. Θανάσης Μποζιάρης ζήτησε από την μισθώτρια του καφενείου, κάποια δικαιολογητικά προκειμένου να της παραχωρήσει άδεια λειτουργίας. Τόσο η ίδια, όσο και ο πρόεδρος προσέφυγαν στην περιφέρεια Ηπείρου διαμαρτυρόμενος για το γεγονός πως σε αυτές τις περιοχές δεν χρειάζεται άδεια λειτουργίας.
Η Περιφέρεια Ηπείρου όπως ήταν φυσικό έκανε δεκτό το αίτημα του προέδρου. Πριν από λίγες μέρες με μια αιφνιδιαστική απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής αποφασίστηκε το σφράγισμα του καταστήματος! Με εντολή του δημάρχου η τριμελής επιτροπή σφράγισης θα έπρεπε να μεταβεί σήμερα το πρωί στο Κεράσοβο για να κλείσει το κατάστημα. Ο εκπρόσωπος όμως της αντιπολίτευσης κ. Μάτσιας δήλωσε την παραίτησή του με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή νομικά η σφράγιση, μιας και η επιτροπή δεν θα ήταν πλέον τριμελής.
Αυτό ήταν και το επιχείρημα που εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος κ. Τζαβέλας όσο και ο νομικός σύμβουλος της αδελφότητας κ. Δρακόπουλος, το οποίο όμως δεν έκανε δεκτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και επικεφαλής της επιτροπής κ. Λέκας.
Τότε, άρχισαν και τα επεισόδια! Στο κέντρο υγείας Δελβινακίου έχει μεταφέρθηκαν εσπευσμένα ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να του παρεσχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μεταξύ των οποίων καιένας ο οποίος πάσχει από σοβαρή μορφή καρδιοπάθειας. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα επεισόδια σταμάτησαν και αυτή την ώρα ο πρόεδρος της αδελφότητας κ. Τζαβέλας μαζί με τον νομικό σύμβουλο κ. Δρακόπουλο βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου όπου και καταθέτουν μηνύσεις.
Τέλος να σημειώσουμε πως στις αρχές Μαίου εκδικάζεται αγωγή του κ. Τζαβέλα εναντίον του δημάρχου Δελβινακίου κ. Μποζιάρη από τον οποίο και ζητά 200.000 ευρώ για δυσφήμιση μέσω του τύπου, με αφορμή δημοσίευμα του δημάρχου στην εφημερίδα το «Πωγώνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: