Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Tα νεότερα από την εξέγερση στις φυλακές της Θήβας...

press-gr.blogspot.com/

.
Οι κρατούμενες αρνούνται να μπουν στα κελιά τους και έχουν βάλει φωτιές κα τα σπάνε όλα!Έξω από την φυλακή βρίσκονται 50-60 αλληλέγγυοι-ες οι οποίοι μετά από αψιμαχίες και κυνηγητό με τους μπάτσους κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο των φυλακών.θα παραμείνουν στο σημείο και ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΕΣΜΑ σε όποιον μπορεί να πάει ΤΩΡΑ στην Θήβα. Και οι κρατούμενες μετακινούνται σε άλλη με εξαίρεση 10 που αρνούνται αν και κινδυνεύουν.Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικά.Στην φυλακή επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και οργή για την δολοφονία της Κατερίνας ενώ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με συντρόφισσες.
Από ενημέρωση οι συγκεντρωμένοι περιμένουν κι άλλους αλληλέγγυους και αλληλέγγυες για να πάνε.Οι κρατούμενες εξεγέρθηκαν όταν έμαθαν ότι μετά...
και την δολοφονία της Κατερίνας δεν επέτρεψαν σε κόσμο να μπεί στην φυλακή και να μιλήσει μαζί τους.Έχουν απευθύυνει έκκληση στους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στο χώρο για να αποτραπεί η βίαιη καταστολή της εξέγερσής τους
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δένδια με το βουλευτή Π. Κοροβέση, ο υπουργός απέρριψε το αίτημα να επισκεφθεί αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων τις φυλακές της Θήβας. Υποστήριξε ότι η Πρωτοβουλία έπρεπε να τον έχει ενημερώσει από την Παρασκευή και δήλωσε ότι «δεν δέχεται απειλές», όπως αναφέρθηκε στο Ρ/Σ στο Κόκκινο. Καθ’ οδόν προς τις φυλακές της Θήβας βρίσκεται τώρα ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι έσβησε η φωτιά στις φυλακές.
Σήμερα η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των κρατουμένων είχε μηχανοκίνητη πορεία. Ζήτησαν να μπει μια επιτροπή για να μιλήσει με τις κρατούμενες και η φυλακή αρνήθηκε. Τότε οι κρατούμενες αντέδρασαν δυναμικά και οι αλληλέγγυοι είναι ακόμα απέξω φωνάζοντας συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: