Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ερχεται δεύτερη... αβαρία;

http://diethneskafeneio.blogspot.com/

Η Δικαιοσύνη «σκόνταψε» σε εμπλοκή του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ.Παυλίδη και σε δεύτερη υπόθεση που σχετίζεται με τους διαγωνισμούς για τα δρομολόγια της άγονης γραμμής, την ώρα που αυτός βρίσκεται ήδη ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής (πρώην προανακριτικής) για την υπόθεση εκβιασμού του εφοπλιστή Φ.Μανούση για τον ίδιο λόγο.

Οπως αναφέρει σε δημοσιευμά του ο Ελεύθερος Τύπος την Πέμπτη σχετικά με τον διαγωνισμό που έγινε το Δεκέμβριο του 2005, ο δήμαρχος Τήλου κ. Αναστάσιος Αλιφέρης και ο πρόεδρος της «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Ν.Ε.» κ. Γιώργος Σπανός είχαν καταγγείλει στη Δικαιοσύνη «μαγειρέματα» και «φωτογραφική προκήρυξη» που υπέγραψε ο ίδιος ο κ.Παυλίδης, ώστε να δοθούν οι γραμμές σε ναυτιλιακή που κατά την περίοδο εκείνη δεν διέθετε καν το απαραίτητο πλοίο! Σαν αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, το Δημόσιο ζημιώθηκε κατά τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα της εισαγγελίας Ρόδου ο ανακριτής άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά τριών μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του υπουργείου Αιγαίου, για απιστία εις βάρος του Δημοσίου. Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν κληθεί ακόμη για να απολογηθούν και η κατάθεσή τους αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς είναι πολύ πιθανό να εμπλέξει και αυτή το όνομα του υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: