Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Απαράδεκτες κυβερνητικές κωλυσιεργίες για Καραβέλλα



Η Ντόρα εκθέτει την κυβέρνηση

Με τα πόδια (των κλητήρων) πηγαινοέρχονταν τα σήματα


____________________________________________________________________________________________
Μετά την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» ότι η Ντόρα Μπακογιάννη γνώριζε από το προηγούμενο Σάββατο ότι ο υπόδικος προσπαθούσε να βγάλει λεφτά στην Ουρουγουάη, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει την είδηση και δίνει διευκρινίσεις. Αναφέρεται συγκεκριμένα:

1.Το Σάββατο, 23 Μαΐου 2009 και ώρα 15:36, εισήλθε τηλεγράφημα στην Κρυπτογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών από την Ελληνική Πρεσβεία στο Μοντεβίδεο. Η Πρεσβεία ενημέρωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Υπηρεσίας Διώξεως Εγκλημάτων Ξεπλύματος Χρήματος της Ουρουγουάης επισήμανε εισαγωγή σημαντικής ποσότητας συναλλάγματος και αγορά ακινήτου εκ μέρους οικογένειας με όνομα Καράβελα ή Καράμπελα και παρακαλούσε για επιβεβαίωση κατά πόσο υπόθεση, ύποπτη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και που μπορεί να σχετίζεται με υπόθεση Ζήμενς, ενδιαφέρει αρμόδιες ελληνικές αρχές και σε θετική περίπτωση ενεργοποίηση σχετικών νομίμων διαδικασιών. Σημειώνεται ότι με το ίδιο τηλεγράφημα η Πρεσβεία ενημέρωσε ότι οι Αρχές της Ουρουγουάης είχαν ήδη παγώσει τα μετρητά και το ακίνητο της ως άνω οικογένειας.

2. Η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών έλαβε γνώση του τηλεγραφήματος τη Δευτέρα 25 Μαΐου το πρωί και ζήτησε οδηγίες από το Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού. Η Υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου το πρωί και σε συνέχεια εντολής της, το τηλεγράφημα εστάλη άμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με κλητήρα.

3. Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2009 το απόγευμα, η Εισαγγελία επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας την άμεση μετάφραση του εντάλματος σύλληψης εις βάρος του κ. Χρ. Καράβελλα, προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε το ίδιο απόγευμα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η Ντόρα έκανε αμέσως ό,τι έπρεπε να κάνει, δηλαδή να ενημερώσει τον Δένδια στον οποίο μεταθέτει εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη για την καθυστέρηση από Τρίτη 26/5 μέχρι Πέμπτη 27/6 που σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του κ. Δένδια απαγορεύθηκε στον κ. Καραβέλα η έξοδος από τη χώρα.

Τώρα, πώς το τηλεγράφημα έφτασε στην Αθήνα το Σάββατο και η υπουργός ενημερώθηκε την Τρίτη είναι ένα από τα μυστήρια της υπόθεσης. Μυστήριο είναι επίσης πώς δεν ενημέρωσε αμέσως τηλεφωνικά τον πρωθυπουργό. Εκτός αν της φάνηκε ασήμαντο

Είναι δυνατόν τα αρμόδια υπουργεία να επικοινωνούν για έναν τέτοιο θέμα με …κλητήρα
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: