Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ταπεινωτικό το αποτέλεσμα...


της Βούλας Κεχαγιά
«Ο ΣΥΡΙΖΑ λεηλάτησε τον ΣΥΝ» .
Ταπεινωτικό χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Λεωνίδας Κύρκος, ζητώντας άμεσα-μέσω των «ΝΕΩΝ»- αλλαγή πλεύσης για το κόμμα του. Ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, ο οποίος καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διαφοροποίησε τη θέση του για την πορεία του ΣΥΝ επιλέγοντας ως προσωπική του στάση την αφωνία, δεν κρύβει πλέον την απογοήτευση αλλά και...

...την οργή του.

Την ίδια ώρα ο Φώτης Κουβέλης καταλογίζει ευθέως στο πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ τον εκλογικό καταποντισμό και ζητάει επαναπροσδιορισμό των σχέσεων ΣΥΝ και συμμάχων.

Ο Λεωνίδας Κύρκος με δήλωσή του στα «ΝΕΑ» αποδίδει το «ταπεινωτικό αποτέλεσμα» σε λάθη που όπως λέει βάρυναν το κόμμα και κυρίως «σε συμβολικά λάθη που οφείλονται στην κατάργηση της γραμμής του κόμματος». Ο ηγέτης της ανανεωτικής Αριστεράς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «λεηλατήθηκε η γραμμή του Συνασπισμού» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με την επισήμανση ότι «πρέπει να προχωρήσουμε και να διορθώσουμε ό,τι διορθώνεται γιατί ο κόσμος μας που πολέμησε τόσα χρόνια δεν πολέμησε ώστε να υπάρχει ένα τέτοιο μόνιμο αποτέλεσμα».

«Να γίνει έντιμη συζήτηση»
Ο κ. Κύρκος θεωρεί ότι αμέσως πρέπει να γίνει βαθιά συζήτηση μέσα στον Συνασπισμό για τα αίτια του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και εκφράζει την ελπίδα «να γίνει μία έντιμη συζήτηση που δεν θα έχει φανφάρες αλλά θα προχωρήσει σε βάθος». Ο ηγέτης της Αριστεράς αναφέρεται και στις σχέσεις του διδύμου Αλαβάνος- Τσίπρας από τους οποίους ζητάει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την έξοδο από την κρίση. Όσο για τις μεταξύ τους σχέσεις, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν κλονιστεί, επισημαίνει ότι «χρειάζεται από τη μεριά τους γενναιότητα που δεν ξέρω αν την έχουν».


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: