Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Τελειώνει το... "τσάμπα" της Εγνατίας Οδού!


Ερώτηση Παντούλα για τους τρείς σταθμούς διοδίων στο Νομό Ιωαννίνων

Θέμα λίγων μηνών φαίνεται πως αποτελεί η επιβολή διοδίων για όσους οδηγούς χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό, παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατά τόπους δημοτικών αρχών που κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση του κόστους μετακίνησης προς τα μεγάλα αστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής. Όπως επισημαίνουν στελέχη της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», από τη στιγμή που το ΥΠΕΧΩΔΕ λάβει τη σχετική απόφαση, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο θα αναλάβει την ανεύρεση και στελέχωση του κατάλληλου προσωπικού, διαδικασία που θα διαρκέσει δυο – τρεις μήνες, όπως αναφέρουν. Κάτι τέτοιο, αναφέρουν πληροφορίες είναι πιθανό να γίνει στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ για το ύψος των διοδίων, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το αρχικό τους ύψος θα ανέρχεται κοντά στα 2 – 2,5 ευρώ, σταδιακά όμως θα αυξάνεται για να μπορεί η εταιρεία να ανταποκριθεί στη συντήρηση του δρόμου.



Πρώτα ο Πολύμυλος και τα Γιάννενα!

Αυτή τη στιγμή, ο σταθμός διοδίων στον Πολύμυλο Κοζάνης είναι ετοιμοπαράδοτος, ενώ ο αντίστοιχος σταθμός των Ιωαννίνων βρίσκεται στη φάση εγκατάστασης των απαραίτητων ηλεκτρονικών συστημάτων. Σήμερα από τον Πολύμυλο διέρχονται ημερησίως περίπου 11.500 οχήματα, εκ των οποίων το 25% είναι φορτηγά. Πρόκειται για διπλάσιες διελεύσεις σε σχέση με ότι ίσχυε στο παλιό εθνικό δίκτυο. Στο τμήμα της Εγνατίας Οδού γύρω από τη Θεσσαλονίκη η ημερήσια διέλευση των οχημάτων αγγίζει τα 55.000. Πέραν των παραπάνω δύο σταθμών διοδίων, για τους υπόλοιπους 11 που προβλέπεται ότι θα λειτουργούν στην Εγνατία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ακριβής χιλιομετρική τους θέση.

Ερώτηση Παντούλα

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Παντούλας, κατέθεσε ερώτηση στην βουλή για το θέμα της δημιουργίας τριών (3) σταθμών διοδίων στο Ν. Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο Δ. Σελλών, στο Δ. Παμβώτιδας και στο Δ. Μετσόβου. Ο κ. Παντούλας, ρωτά τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά, εάν έχουν βάση τα σχετικά δημοσιεύματα στα οποία αναγράφεται ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν τρεις σταθμοί διοδίων στο Νομό Ιωαννίνων και εάν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να λειοτυργήσουν σταθμοί διοδίων, μόνο στις εξόδους των νομών από τους οποίους διέρχεται, ώστε οι πολίτες να μην επιβαρύνονται οικονομικά για τις μετακινήσεις τους εντός των ορίων των νομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: