Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Στον ανακριτή για απιστία ο Βουρλούμης-Δεν τον έσωσε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ


www.e-tipos.com/newsitem?id=95625



Ανοίγει ο κύκλος των κατηγορουμένων που καλούνται να περάσουν αύριο το κατώφλι του γραφείου της 2ης τακτικής ανακρίτριας για την υπόθεση των «υπερτιμολογημένων συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης», τις οποίες υπέγραψε ο ΟΤΕ με τη Siemens και άλλες εταιρίες.

Η δικαστική λειτουργός έστειλε χθες τις κλήσεις για απολογία στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, κ. Παναγή Βουρλούμη, αλλά και σε άλλα δέκα άτομα, μέλη του Δ.Σ. Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, που συνδέεται και με την υπόθεση της Siemens.

Ο Πρόδρομος Μαυρίδης

Στις επίμαχες συμβάσεις με τα υπερτιμήματα εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να εμπλέκεται και ο προφυλακισμένος για τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού, Πρόδρομος Μαυρίδης. Από τη θέση του γενικού διευθυντή τηλεπικοινωνιών της εταιρίας, φέρεται ότι «παρέκαμψε αρνητικές εισηγήσεις ανώτερων τεχνικών επιτροπών του ΟΤΕ και πέτυχε να καταβληθούν στη Siemens συνολικά 55,2 εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στον Οργανισμό κατά την περίοδο 2003-2007».

Από την πλευρά τους ο νόμιμοι εκπρόσωποι του ΟΤΕ έχουν δηλώσει ότι «ο Παναγής Βουρλούμης ουδέποτε διαπραγματεύθηκε με τον Πρόδρομο Μαυρίδη ή με οποιονδήποτε άλλον το ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης και του τιμήματός της. Οι συμβάσεις με τους προμηθευτές για την εκ μέρους τους παροχή στον ΟΤΕ της τεχνικής υποστήριξης, για τα έτη 2003-2004, έπρεπε να είχαν υπογραφεί μέχρι το τέλος του 2002, δηλαδή πριν από την έναρξη παροχής των υπηρεσιών τους, ώστε να γνωρίζουν τα συμβαλλόμενα μέρη τους όρους και τις προϋποθέσεις παροχής των υπηρεσιών αυτών και όχι ενάμισι έτος μετά την έναρξή τους με θολό και ακαθόριστο τοπίο».

Και εξήγησαν:

«Η απόφαση του Δ.Σ. για την, κατά πλειοψηφία, αποδοχή της εισηγήσεως του γενικού διευθυντή Τεχνικών Θεμάτων κ. Γ. Ιωαννίδη να συμβιβαστεί με τους προμηθευτές στο ποσό των 40,6 εκατ. ελήφθη στις 17-12-2007, δηλαδή ένα μήνα περίπου πριν από την αντικατάσταση του κ. Ν. Μπαριτάκη (σ.σ.: ήταν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Συντήρησης Δικτύων, ο οποίος δεν συναινούσε στην καταβολή του πρώτου υπερτιμήματος) στη θέση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δικτύου και Συντήρησης του ΟΤΕ. Τα μέλη του Δ.Σ. που μειοψήφησαν το έκαναν για τυπικούς λόγους».


http://kourdistoportocali.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: