Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Δήλωση Σπύρου Κουβέλη σχετικά με τη χτεσινή κατεδάφιση κτιρίων στο Πάρκο Δρακοπούλου

[logo.gif]


Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης, σχετικά με τη χτεσινή κατεδάφιση κτιρίων στο Πάρκο Δρακοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πολιτική πολεοδομίας και «διαχείρισης» του περιβάλλοντος βάσει της αρχής «όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια» φαίνεται ότι ασκεί ο Δήμαρχος Αθήνας, συντονισμένος πιστά και σταθερά με την αποδεδειγμένη πολιτική της κυβέρνησης για αφανισμό κάθε ελεύθερου χώρου στην πόλη και της απόδοσής τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η χτεσινή υλοποίηση του σχεδίου κατεδάφισης κτιρίων στο πάρκο Δρακοπούλου με σκοπό την απόδοση του χώρου σε κατασκευαστικές δραστηριότητες, μέσα στην καρδιά του Αυγούστου με σκοπό να αποφύγει τις αντιδράσεις των κατοίκων, εκτός από απαράδεκτη για την πολιτική προστασίας των ελεύθερων χώρων είναι και ανήθικη.

Δυστυχώς, λίγους μήνες μετά την καθεστωτική παρέμβαση λίγο πιο μακριά και το ξήλωμα των δέντρων νύχτα στο πάρκο Πατησίων και Κύπρου, η δημοτική αρχή αντί να ακούσει το γενικευμένο αίτημα και να αναθεωρήσει τη στάση της τασσόμενη επιτέλους υπέρ της προστασίας των τελευταίων χώρων πρασίνου στην πόλη, απλά αποφάσισε να υλοποιεί τα σχέδια της ακόμα πιο κρυφά και ακόμα πιο αιφνιδιαστικά.

Ο καθένας κρίνεται από τον τρόπο, την πολιτική και το αποτέλεσμα των πράξεών του, και η δημοτική αρχή της Αθήνας, όπως και η κυβέρνηση με την οποία κινείται ακριβώς στην ίδια γραμμή, έχουν ήδη χρεωθεί την αντί-περιβαλλοντική τους πολιτική. Το πραγματικό όμως κόστος βαρύνει τους πολίτες και τις επόμενες γενιές, που καλούνται να ζήσουν σε μια πιο απάνθρωπη πόλη, σε μια χώρα που αντί να αξιοποιεί σπαταλάει και υποβαθμίζει ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, το περιβάλλον της.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη θέση για τις πόλεις μέσα στο συνολικό σχέδιο για την πράσινη ανάπτυξη: δεν μπορούμε να καταναλώσουμε ούτε ένα τετραγωνικό πρασίνου σε μια ήδη κορεσμένη πόλη για κατασκευαστικές χρήσεις. Είναι προτεραιότητα και ανάγκη να προστατέψουμε τους ελεύθερους χώρους και να αναδείξουμε την πράσινη ραχοκοκαλιά της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: