Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Μέχρι την Πέμπτη τα τέλη κυκλοφορίας

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται στις εφορίες από κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που επιθυμούν να προμηθευτούν το ειδικό σήμα για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος τους.

Η προθεσμία λήγει την προσεχή Πέμπτη
, τελευταία ημέρα του 2009. Οι ενδιαφερόμενοι μέχρι τότε μπορούν να προμηθευθούν το ειδικό σήμα από τις τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ. Μετά από αυτή την προθεσμία, τα σήματα θα διατίθενται αποκλειστικά από τις Εφορίες επί δύο, ωστόσο, επιβαρυμένο με το πρόστιμο.

Για την κατάθεση των πινακίδων
στις εφορίες απαιτείται αντίγραφο του Ε9 που να αποδεικνύει ότι ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ έχει υπό την κυριότητά του ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο, όπου έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητο, όσο καιρό οι πινακίδες βρίσκονται στην εφορία. Απαιτείται, επίσης, να έχει εξοφληθεί το σύνολο των προηγούμενων τελών κυκλοφορίας.

Οι τράπεζες από τις οποίες διατίθενται τα σήματα είναι:
Εθνική, Αlpha, Πειραιώς, Αγροτική, Εμπορική, Eurobank, Citibank, Marfin, Κύπρου, Γενική, Millenium, Attica, Aspis, Probank, Proton, FBB, Ελληνική, Πανελλήνια, Παγκρήτια και οι Συνεταιριστικές Αχαΐας, Δράμας, Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηπείρου, Καρδίτσας, Πελοποννήσου, Λαμίας, Λέσβου-Λήμνου, Πιερίας, Σερρών και Χανίων.

Με διευκρινιστική του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών
επισημαίνει ότι "για τη διάθεση των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας έτους 2010, ως ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων οχημάτων, είναι το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματος στην Ελλάδα, το οποίο αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, ανεξαρτήτως τυχόν άλλης προγενέστερης χρονικής αναφοράς επάνω στην άδεια".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: