Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

'KΛΕΙΔΩΣΕ' ΣΤΟ 64% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ


Μεταξύ 63% και 64% θα κυμαίνεται το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, που συνάντησε σήμερα το μεσημέρι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμφωνία με τους εκπροσώπους της τρόικας...

Η τελική διευθέτηση αποτελεί, σύμφωνα με τον υπουργό, «ευχάριστο μήνυμα» καθώς οι «επιτηρητές» φαίνεται ότι τελικώς υπαναχώρησαν από την αρχική, δογματική ερμηνεία του μνημονίου, που προέβλεπε περικοπή των συντάξεων στο μισό.

«Συνεπώς, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο περιθώριο να δούμε μέσα στην πορεία του χρόνου πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι σχέσεις», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για «δύσκολες ώρες» και, απευθυνόμενος στον κ. Λοβέρδο, του είπε: «Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες».

«Κύριε Πρόεδρε, περνάω πάρα πολύ δύσκολες ώρες, αλλά δεν κάμπτομαι», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Με στηρίζει η πίστη που έχω και αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός και αυτό που κάνουμε εμείς οι υπουργοί, είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σ’ αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανένα λόγο», πρόσθεσε ο υπουργός, εκφράζοντας την πίστη του ότι «η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη».

Αναφερόμενος στα επώδυνα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας είπε: «Κατοχυρώνουμε όσα περισσότερα μπορούμε, σ
αυτές τις δύσκολες περιστάσεις. Είναι τραχύς ο αγώνας αυτός».

Ο υπουργός Εργασίας θα ενημερώσει την ερχόμενη Τρίτη την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τις εξελίξεις αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: