Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

"Πανηγυρίζει" ο Χριστοδουλάκης, αλλά...


...βρίσκεται εκτεθειμένος μετά την αποκάλυψη Βερελή στη Βουλή ότι είχε προσπαθήσει να πουλήσει -και ως υπουργός Οικονομίας- το Ταχ. Ταμιευτήριο αλλά απέτυχε λόγω της δικής του διαφωνίας!

Από τον Θανάση Λεπίδη

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης εμφανίζεται από χθες περιχαρής, σε συζητήσεις του, για το σχέδιο εξαγοράς που υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα. Προφανώς θέλει να επιβεβαιώσει έτσι ότι η πατρότητα του σχεδίου για το μεγάλο deal του ανήκει.
Εφόσον έχουν έτσι τα πράγματα, προκύπτουν βέβαια ορισμένα δυσάρεστα ερωτήματα για τον επί Σημίτη "τσάρο" της Οικονομίας. Όπως διαβάσαμε, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens σε ανύποπτη αλλά και τόσο κοντινή στιγμή (προχθες Τετάρτη, 24 ώρες πριν δηλαδή κάνει την πρόταση ο κ. Σάλλας) αποκάλυψε ότι είχε αρνηθεί να συναινέσει στην πώληση του Ταχ. Ταμιευτηρίου, όταν το πρότεινε ως υπουργός ο κ. Χριστοδουλάκης, θεωρώντας ότι "είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το Δημόσιο και ορθά".
Η αποκάλυψη αυτή θέτει λοιπόν ένα νέο θέμα: Πράγματι είχε γίνει προσπάθεια, επί...
υπουργίας του κ. Χριστοδουλάκη, για πώληση του Ταχ. Ταμιευτηρίου; Σε ποιους και γιατί; Μήπως στην Eurobank;
Δεν πρέπει να απαντήσει ο πρώην υπουργός Οικονομίας;
Πάντως, αν τότε απέτυχε λόγω της διαφωνίας του συναδέλφου του, ως "πωλητής", ο κ. Χριστοδουλάκης, προσπαθεί να πετύχει σήμερα τη μεταβίβαση του ΤΤ σε ιδιωτικά χέρια ως "αγοραστής" αφού εδώ και μήνες έχει ρόλο συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: