Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Κατά των πρόωρων εκλογών ο Δ. Ρέππας

nooz.gr
«Η πολιτική σταθερότητα είναι ανεκτίμητο αγαθό. Και αυτή τη διασφαλίζει το Κίνημά μας, η κυβέρνησή μας. Με αυτήν την ένοια εγώ πιστεύω ότι εκλογές δεν χρειάζονται, γιατί τα διακυβεύματα, τα οποία ο ελληνικός λαός θα κληθεί να χειριστεί μέσω εκλογών, είναι μπροστά μας και τα χειρίζεται με ευθύνη μία κυβέρνηση, η οποία είναι κυβέρνηση έκτακτης αναγκης», είπε ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Πάντως, και το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να κλείσει την Παρασκευή οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα εκλογών ούτε σαν σκέψη», διαμηνύθηκε από κύκλους του. Υπενθύμισαν πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ήταν κατηορηματικός ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Το θέμα άνοιξε δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, η οποία ερμηνεύτηκε ως έγερση ζητήματος πρόωρων εκλογών.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9,89, «ή μια γενναία κυβέρνηση όπως αυτή θα σώσει τη χώρα, αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης».

Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι σε συνομιλία που είχε με το Μέγαρο Μαξίμου εξήγησε ότι αυτά που είπε ήταν στο πλαίσιο μιας μακράς πολιτικής συζήτησης και δεν αναφερόταν στη σημερινή κατάσταση.

Η ΝΔ ζήτησε να «απαντήσει υπεύθυνα» ο πρωθυπουργός.

«Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που φοβίζει τον κ. Καστανίδη και επιμένει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Εμείς στο ΛΑΟΣ πιστεύουμε ότι το επείγον είναι η παρούσα Βουλή να δώσει άλλη κυβέρνηση», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: