Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Σύσκεψη στο Μαξίμου για ΔΕΚΟ


nooz.gr
Το ζήτημα των προβληματικών ΔΕΚΟ συζητείται σε σύσκεψη στο Μαξίμου, στην οποία συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι αστικές συγκοινωνίες και το σχέδιο εξυγίανσης που επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο η ΕΘΕΛ, ο ΗΛΠΑΠ, ο ΗΣΑΠ, το Μετρό, το Τραμ και ο Προαστιακός να ενταχθούν στον ΟΑΣΑ και να υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός κίνησης των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα θα προωθηθούν μετατάξεις προσωπικού και αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, κάτι που ουσιαστικά προανήγγειλε, μιλώντας στον flash 96, o γ.γ του υπουργείου Μεταφορών, Χ. Τσιόκας.

Στόχος όλων αυτών των κινήσεων είναι να μειωθούν τα ελλείμματα αυτών των επιχειρήσεων του Δημοσίου, καθώς- όπως έχει προειδοποιήσει ο υπουργός Οικονομικών- το Δημόσιο δεν θα μπορεί να παρέχει επί πολύ καιρό εγγυήσεις για να δανείζονται οι προβληματικές ΔΕΚΟ

Μεγάλο αγκάθι αποτελεί ο ΟΣΕ, το έλλειμμα του οποίου αγγίζει τα 10 δισ. ευρώ, ενώ στις αστικές συγκοινωνίες το έλλειμμα ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΘΕΛ διακινεί ετησίως 460 εκατ. επιβάτες και εισπράττει μόνο 70 εκατ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: