Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 50.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ


Aπο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν πόλη της βορειοανατολικής Κίνας μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε ποταμός που υπερχείλισε, σε περιοχή που γειτνιάζει με τη Βόρεια Κορέα, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα», σήμερα Σάββατο...


Κατοικίες και δρόμοι στην πόλη Ντάντονγκ βυθίστηκαν κάτω από τα νερά καθώς ο ποταμός Γιάλου, που ρέει ανάμεσα στην Κίνα και τη Βόρεια Κορέα, υπερχείλισε, ανέφερε το πρακτορείο. Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή από νωρίς χθες το πρωί, αποκόπτοντας μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο προειδοποίησε σήμερα για σφοδρές βροχοπτώσεις στο βορειοανατολικό, στο κεντρικό και στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας τις επόμενες 24 ώρες. Την περασμένη Τρίτη κινεζικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι βροχοπτώσεις στην δυτική Κίνα στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον άλλων 51 ανθρώπων, αυξάνοντας κι άλλο τον απολογισμό των 2.000 και πλέον νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις μέχρι στιγμής εφέτος.

Ο Γιάλου είναι ένας από τους δύο κύριους ποταμούς που χωρίζουν την Κίνα από την διπλωματικά απομονωμένη Βόρεια Κορέα. Η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει ακόμα ανακοινώσει λεπτομέρειες για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες βροχές, αν και ένα τηλεγράφημα του επίσημου πρακτορείου «KCNA» ανέφερε ότι σε τμήματα της χώρας σημειώθηκε βροχόπτωση η οποία αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: