Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Εισπράττουν τεράστια ενοίκια και δεν πληρώνουν ΕΤΑΚ!

Όργιο φοροδιαφυγής από μεγαλοϊδιοκτήτες


protothema.gr
Σε εντυπωσιακά ευρήματα οδηγεί η συνδυασμένη διασταύρωση στοιχείων από τη βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουγείου Οικονομικών.

Εκτός από τους μεγαλοϊδιοκτήτες του Κολωνακίου και της Μυκόνου που απαξιούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στην Eφορία –και απειλούνται πλέον με κατασχέσεις από το Σεπτέμβριο- οι έλεγχοι έχουν οδηγήσει και στην αποκάλυψη σκανδαλωδών περιπτώσεων φοροδιαφυγής από τους "έχοντες και κατέχοντες".

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΓΠΣ, δεκάδες μεγαλοϊδιοκτήτες που διαθέτουν καταστήματα επί της Ερμού, του Κολωνακίου και της Ομόνοιας που εισπράτουν από ενοίκια δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, δεν είχαν τα είχαν δηλώσει καν στις δηλώσεις ακινήτων Ε9 και παρέμεναν άγνωστοι στην εφορία, ώστε να τους αποσταλεί ειδοποιητήριο για να πληρώσουν ΕΤΑΚ.

Ωστόσο, μετά από διασταύρωση με βάση το ΑΦΜ του εκμισθωτή που συμπλήρωσαν στη δήλωση εισοδήματος οι ενοικιαστές τους, εντοπίστηκαν ότι και ακίνητη περιουσία κατέχουν και δεν την δηλώνουν και ΕΤΑΚ όφειλαν, και τα χρέη τους στο Κράτος από διάφορες αιτίες δεν πλήρωναν!

Με την ίδια συνδυαστική μέθοδο διασταύρωσης εντοπίστηκαν και ακίνητα που εμφανίζονται να ανήκουν σε off shore, αλλά οι φυσικοί τους ιδιοκτήτες αγνόησαν τον φορολογικό νόμο που τους επιβάλλει να πληρώσουν ειδικό φόρο 3%-15% επί της αντικειμενικής αξίας τους ακινήτου τους ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: