Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ


Άλλο ένα αποτρόπαιο επεισόδιο προστέθηκε χθες στον πόλεμο των καρτέλ που μαίνεται στο Μεξικό. Τέσσερα αποκεφαλισμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα βρέθηκαν κρεμασμένα...


από μια γέφυρα σε ένα πολυσύχναστο σημείο κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας. Τα πτώματα τεσσάρων νεαρών ανδρών εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής, κρεμασμένα από τα πόδια τους κοντά στο πλούσιο προάστιο της Κουερναβάκα, όπου κατοικεί η ελίτ της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας της επαρχίας Μορέλο, τα γεννητικά όργανα και οι δείκτες των χεριών των θυμάτων είχαν ακρωτηριασθεί.

Τα κεφάλια τους και τα κομμένα μέλη τους βρέθηκαν σε κοντινό σημείο, μαζί με ένα ιδιόχειρο σημείωμα που έλεγε: «Αυτό θα συμβεί σε όποιον βοηθάει τον προδότη Έντγκαρ Βαλντέζ». Το σημείωμα υπογραφόταν από το «Καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού», μια νεοεμφανισθείσα συμμορία που έχει αναλάβει την ευθύνη και για άλλες ειδεχθείς δολοφονίες. Τα κρούσματα βίας που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών έχουν ενταθεί σε όλο το Μεξικό, καθώς ο πρόεδρος, Φελίπε Καλντερόν επιχειρεί να εξαρθρώσει τα πανίσχυρα καρτέλ, ενώ αντίπαλες συμμορίες διαγωνίζονται για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου.

Περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο των ναρκωτικών, από το 2006, οπότε ο Καλντερόν ανέλαβε την προεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: