Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 13 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Ρεπορτάζ: Νίκος Β. Τσίτσας
(απο ΕΘΝΟΣ)
Την κατάργηση 16 νομικών προσώπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, τη λύση και εκκαθάριση 4 ανωνύμων εταιρειών του Δημοσίου, καθώς και τη συγχώνευση 13 δημόσιων οργανισμών οι οποίοι απασχολούν περίπου 700 εργαζόμενους, προβλέπει το σχέδιο νόμου που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης...


Ενταγμένο στον συνολικό κυβερνητικό σχεδιασμό για τον «Καλλικράτη» στο κράτος, το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης ότι το προσωπικό που υπηρετεί στα υπό κατάργηση ή συγχώνευση νομικά πρόσωπα θα μεταταγεί σε φορείς που δεν είναι επαρκώς στελεχωμένοι, ενώ αρμοδιότητες των καταργούμενων οργανισμών θα μεταβιβαστούν σε άλλους δημόσιους φορείς. Καταργούνται τα παρακάτω νομικά πρόσωπα:

Στο υπουργείο Εσωτερικών: * Μουσείο και Βιβλιοθήκη Εθνικού Τυπογραφείου * Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής Στο Υπουργείο Οικονομικών: * Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής * Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Στο υπουργείο Παιδείας: * Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών * Ιόνιος Ακαδημία Στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων: * Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία * Ενωση για την Aντισεισμική Προστασία των Κρατών Μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Εύξεινου Πόντου Στο υπουργείο Υγείας: * Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας * Ινστιτούτο Ερευνας και Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας * Κέντρο κληρονομικών Νόσων Αίματος * Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Ερευνας * Εθνικό παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρία Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: * 51 υπηρεσίες των Τοπικών κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης * Εθνική επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταργείται το Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας. Τίθενται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης οι ανώνυμες εταιρείες Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ Α.Ε.), Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου (ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε.), Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε. και ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. από την οποία θα απολυθούν 269 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου των οποίων καταργούνται οι οργανικές θέσεις. Τέλος, συγχωνεύονται το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και οι εταιρείες «Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης ΑΕ», «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας ΑΕ, «ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ» και Κέντρο Ελληνικής Γούνα σ' συγχωνεύονται μέσω απορρόφησης στην «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.». Η Εταιρεία Διανομής αερίου απορροφάται από τη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: