Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΓΑΖΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ


Ρεπορταζ:Χ. Μπόκας
Απο:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Ως «δεξαμενή» νέων υπουργών φαίνεται να λειτουργούν οι κατά καιρούς εξεταστικές επιτροπές της Βουλής που ερευνούν τα σκάνδαλα Βατοπεδίου, Siemens και Ομολόγων...
Μια γρήγορη καταμέτρηση άλλωστε στον τελευταίο ανασχηματισμό δείχνει πως επτά βουλευτές μέλη των επιτροπών αυτών απέκτησαν υπουργική καρέκλα.


Συγκεκριμένα από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Siemens, πήραν μεταγραφή στην κυβέρνηση ο κ. Παναγιώτης Ρήγας (υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας), ο κ. Χρήστος Αηδόνης (υφ. Υγείας) και ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου (υφ. Εργασίας).


Να θυμίσουμε πως από την συγκεκριμένη επιτροπή προήχθη στην κυβέρνηση ο κ. Γιώργος Νικητιάδης ως υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα τουρισμού ύστερα από την παραίτηση της κυρίας Αντζελας Γκερέκου.


Επιπλέον, από την επιτροπή που ερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων υπουργοποιήθηκαν οι κ.κ. Ντίνος Ρόβλιας (υφ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) και ο κ. Μιχάλης Τιμοσίδης (υφ. Υγείας) ενώ από την προανακριτική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο Βατοπεδίου πήραν εισιτήριο για την κυβέρνηση, ο κ. Μανόλης Οθωνας (υφ. Προστασίας του Πολίτη) και ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης (αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού).


Να σημειωθεί πως οι δύο εξεταστικές επιτροπές που ερεύνησαν την υπόθεση Βατοπεδίου έχουν δώσει αρκετούς υπουργούς μεταξύ των οποίων η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη και οι κ.κ. Γ. Πεταλωτής, Μ. Καρχιμάκης, Μ. Μπόλαρης, Σ. Ξυνίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: