Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ


Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, καθώς το απόγευμα αναμένεται να τιμηθεί με το γερμανικό βραβείο «Κβαντρίγκα» («Quadriga»), για την προσπάθειά του «να αναδιαρθρώσει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική και να αποτρέψει την πτώχευση του κράτους». Την προσφώνηση για την απονομή στον Γ. Παπανδρέου θα κάνει ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν...
Με το ίδιο βραβείο τιμάται και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Όπως αναφέρει η επιτροπή των βραβείων, ο πρωθυπουργός τιμάται στην κατηγορία "Δύναμη και Ειλικρίνεια". Με βραβείο "Κβαντρίγκα" τιμώνται επίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο τελευταίος πρωθυπουργός της πρώην Ανατολικής Γερμανίας Λόταρ ντε Μεζιέρ, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ο Δανο-ισλανδός καλλιτέχνης Ολαφούρ Ελίασον, καθώς και το ζευγάρι Άλμπρεχτ και Κριστίνα Χένινγκ για την κοινωνική τους δραστηριοποίηση υπέρ των φτωχών στο Νεπάλ.
Να σημειωθεί ότι τα βραβεία "Κβαντρίγκα" απονέμονται κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου - εθνική εορτή ενοποίησης της Γερμανίας - σε πανηγυρική τελετή στο μέγαρο συναυλιών στη Ζεντάρμενμαρκτ του Βερολίνου. Φέτος, η Γερμανία γιορτάζει την 20ή επέτειο της ενοποίησής της και το μήνυμα των βραβείων είναι: "Μοιραζόμαστε αξίες - Γερμανία, Ευρώπη και ο κόσμος". Ανάμεσα στις διεθνείς προσωπικότητες που έχουν τιμηθεί από το 2003 με βραβείο "Κβαντρίγκα" περιλαμβάνονται οι Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Βάτσλαβ Χάβελ, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ταγίπ Ερντογάν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Γκέρχαρτ Σρέντερ, αλλά και καλλιτέχνες όπως οι Πίτερ Γκάμπριελ, Μάριος-Μίλερ Βεστερχάγκεν κ.α. Το βραβείο φέρει το όνομα "Quadriga" από το τέθριππο άρμα που μεταφέρει τη θεά Νίκη στην πόλη του Βερολίνου και κοσμεί την Πύλη του Βραδεμβούργου,ως σύμβολο της γερμανικής πρωτεύουσας. Τα τέσσερα άλογα της παράστασης συμβολίζουν τη φιλία, την ευφυία, τη χρηστή διοίκηση και το θάρρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: